EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-09-2022 00:28

Kemer’de İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Kemer’de yeni eğitim öğretim yılı münasebeti ile İlköğretim Haftası kutlama programı gerçekleştirildi. Merkez İlkokulu’nda Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ve Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen programda dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine “Okula hoş geldiniz” çiçeği verirken, öğrencilerin yaptığı gösteriler renkli görüntüler oluşturdu. Kemer’de 12 Eylül itibariyle 29 devlet okulu ile 5 özel okulda 625 öğretmen ve 8 bin 144 öğrenci ile ders başı yapıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Kemer’de İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Şüheda PARTAL

2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kemer Merkez İlkokulu’nda İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlendi. Programa, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Genel Sekreteri Ayşegül Zeybek Uçar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program öncesi Kaymakam Çam ve Başkan Topaloğlu, okuldaki öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar bir konuşma yaptı.

‘BU IŞILTIYI HİÇ KAYBETMEYİN’

Bekar, geleceğin teminatı olan öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dileyerek, “Eğitimdeki en önemli hedeflerinin çocukların yetenek, ruhsal ve sosyal gelişmelerine öncülük edip, milli ve ahlaki yönden bir birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bir heykeltıraş heykele nasıl şekil veriyorsa öğretmen de öğrencilere öyle şekil verir. Sizler öğrencilerimizin önce yüreğine sonra aklına dokunan okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz özverili çalışmalarınızla onları bilgi beceri tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Öğrencilerimizin de gözlerinde okula başlamanın heyecanını sevincini ışıltısını görüyor ve bu ışıltıyı hiç kaybetmemelerini diliyorum, okul sizin ikinci eviniz öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

8 BİN 144 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

Kemer’de 12 Eylül itibariyle 29 devlet okulu 5 özel okulda 625 öğretmen ve 8 bin 144 öğrenci ile ders başı yapıldığını ifade eden Bekar, “Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca Belediyemizin de katkılarıyla okullarımızın tadilat ve onarımları yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin ders kitapları ve yardımcı kaynakları devletimizin imkanları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur” diye konuştu.

BİRİNCİ SINIFLARA HOŞ GELDİNİZ ÇİÇEĞİ

Dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine “Okula hoş geldiniz” çiçeğini sunması ve Bayrak Teslim Töreninin yapıldığı program kapsamında öğrenciler şiirler okurken, “Okuluma Başladım” ve “Türkiyem” adlı şarkı gösterisi ile halk oyunları gösterileri sundu. Öğrencilerin yaptığı gösterilerde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Program sonrası açıklamada bulunan Başkan Topaloğlu ise, Kemer Belediyesi olarak eğitime yaptıkları katkıların bu yıl da artarak devam edeceğini belirterek, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını temenni etti.

AdminAdmin