KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 21-12-2022 01:46

Antalya'da çekilen “Operation Fortune”, 13 Ocak’ta gösterime giriyor

Dünyaca ünlü İngiliz yönetmen Guy Ritchie’nin, Hollywood’un yıldız oyuncularını Antalya’da bir araya getiren filmi Operation Fortune: Ruse de guerre-Servet Operasyonu, 13 Ocak 2023 tarihinde gösterime girerek Türkiye’deki seyircisiyle buluşuyor.

Antalya'da çekilen “Operation Fortune”, 13 Ocak’ta gösterime giriyor

Mizah dozu yüksek aksiyon ve macera filmleriyle tanınan Hollywood’un ünlü yönetmeni Guy Ritchie’nin yeni filmi, gösterim tarihi için gün sayıyor. Ritchie’nin senarist ve yönetmenliğini üstlendiği yüksek bütçeli Operation Fortune – Servet Operasyonu filminin büyük bölümü, Antalya’da çekilen sahnelerden oluşuyor. Turizmin başkenti Antalya’yı Hollywood’un yıldız isimleriyle birlikte başrole taşıyan ve 13 Ocak 2023’te Türkiye’de gösterime girecek olan Operation Fortune : Ruse de guerre (Servet Operasyonu), bu nedenle, ülkemizdeki sinemaseverler için de ayrı bir anlam ifade ediyor.

ANTALYA’YLA BİRLİKTE HOLLYWOOD’UN YILDIZ OYUNCULARI SAHNEDE

İngiliz yönetmeni daha önce birçok kez birlikte çalıştığı yıldız oyuncu Jason Statham’la yeniden bir araya getiren heyecan ve aksiyon dolu filmde, dünyayı tehdit edebilecek ölümcül bir silahı ortadan kaldırmak için milyarder bir silah tüccarının peşine düşen MI6 ajanı Orson Fortune ve ekibinin hikâyesi anlatılıyor.

İsmi ilk olarak Five Eyes olarak açıklanan ancak daha sonra Operation Fortune olarak değiştirilen filmde, Orson Fortune karakterini canlandıran Jason Statham'a Aubrey Plaza, Josh Hartnett, Cary Elwes, Hugh Grant Bugzy Malone ve Max Beesley gibi, Hollywood’un diğer ünlü isimleri eşlik ediyor. Rol aldığı yerli dizilerle tanınan oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde yer alan isimlerden.

ÇEKİMLER ANTALYA’NIN TURİSTİK CAZİBE NOKTALARINDA YAPILDI

Çekimlerine 2021 yılının Ocak ayında başlanan aksiyon-gerilim-casusluk türündeki filmin Antalya’da geçen sahneleri için Türkiye’nin ilk EXPO’sunun yapıldığı EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda dev bir film platosu inşa edilmiş; filmin bazı aksiyon sahneleri ise yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki EXPO Kulesi'nin terasında gerçekleştirilmişti. Çekimlere daha sonra, kent merkezinin en çok ziyaretçi çeken antik yerleşim bölgesi Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam edilmişti. Antalya’nın doğası ve tarihiyle misafirlerini cezbeden ziyaret noktalarında gerçekleştirilen çekimler, kentin doğal bir film platosu olarak yapımcı ve yönetmenler için sunduğu olanakları da gözler önüne sermiş oldu.

ANTALYA VE TÜRKİYE’YE HAYRAN KALDILAR

Antalya’daki film çalışmaları boyunca, ünlü yönetmen Guy Ritchie ve yıldız oyuncu Jason Statham’ın sosyal medya hesaplarında Antalya ve Türkiye ile ilgili yaptığı paylaşımlar, milyonlarca takipçinin beğenisini kazanmıştı. Hayran kaldığı Türkiye’de yeniden film çekmek istediğini dile getiren yönetmen Ritchie’nin yanı sıra Türk misafirperverliğini sık sık öven filmin yıldız oyuncuları Jason Statham ve Hugh Grant de çekimlerden sonra yeniden ziyaret ettikleri Antalya’da aileleriyle birlikte tatil yaptılar. (Haber Merkezi)

AdminAdmin