EĞİTİM
Giriş Tarihi : 02-06-2023 11:01   Güncelleme : 02-06-2023 11:21

Kemer’de 579 öğrenci LGS sınavına girecek

Milyonlarca öğrenci hafta sonu sınav heyecanı yaşayacak. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kemer’de de Liselere Geçis Sınavı (LGS)  4 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. Kemer’de 579 öğrenci 11 okulda yer alan 37 salonda LGS’ye girerek başarılı bir sonuç almak için ter dökecek.

Kemer’de 579 öğrenci LGS sınavına girecek

Öğrencilerin kendi okullarında girecekleri sınavlarda görev alacak öğretmenler ve görevliler ise başka okullardan olacak. Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar Kemer’de sınava girecek bütün öğrencilere başarılar dileyerek, sınav ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Bekar, Kemer’de toplam 11 okulda sınav yapılacağını belirterek öğrencilerin sınav öncesi belgelerini eksiksiz hazırlamaları gerektiğini hatırlattı. Müdür Semra Bekar Kemerli vatandaşlardan da Pazar günü sınav yapılan okullar çevresinde gürültü oluşturmaktan kaçınmalarını rica etti.


Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar

TOPLAM 11 OKULDA SINAV YAPILACAK

Liselere Geçiş Sistemi( LGS) sınavına Kemer merkezdeki 11 okulda girilecek. Resmi ve özel tüm ortaokullar da her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. İlçe merkezindeki öğrenciler sınava, Arslanbucak Ortaokulu, Tekirova Halit Narin Ortaokulu, Beldibi Ortaokulu, Rukiye Koç Ortaokulu, Göynük Ortaokulu, Hacı Mehmet Saygın Ortaokulu, Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan-3 Ortaokulu, Kemer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Göynük İmam Hatip Ortaokulu, Özel Kemer Final Ortaokulu, Özel Kemer Uğur Ortaokulu’da girerek ter dökecekler.

TOPLAM 90 SORU SORULACAK

2023 Liselere Geçiş Sistemi  sınavına girecek adaylar giriş belgelerine http://www.meb.gov.tr/ adresinden ve e-Okul sisteminden ulaşabilecekler. Ayrıca sınavda kalem ve silgi verilmeyecek, öğrenciler yanlarında geçerli kimlik belgesi, en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalıdır. Sınav tarihi 4 Haziran 2023'te gerçekleştirilecek ve sözel alan için adaylara 50 soru, sayısal alan için adaylara 40 soru olacak şekilde yapılacak.

Şüheda Partal Şüheda Partal