SİYASET
Giriş Tarihi : 21-03-2023 02:20

Kemer’de 150 İYİ’li rozet taktı

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, Kemer’de partililerle buluştu. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine yönelik çalışmaların da masaya yatırıldığı toplantıda partiye yeni katılan 150 üyeye rozet takan Karacan, “14 Mayıs'ta hep beraber tek adam rejimine son verip, tekrar demokratik parlamenter sistemi hayata geçireceğiz. Biz dedikodu yapmazsak ve birbirimize sahip çıkarsak Allah'ın izniyle bizi hiç kimse yıkamaz. Çünkü biz ‘İYİ’den tarafız. Çünkü biz doğrudan tarafız. Çünkü biz haktan tarafız. 14 Mayıs akşamı da huzur içerisinde yatacağız. Türkiye tek adam rejiminden kurtulup, 20 yıllık enkazı kaldırabilecek kadroların eline geçecek ve biz bu memleketi refah içinde yaşatacağız” dedi.

Kemer’de 150 İYİ’li rozet taktı

Şüheda PARTAL

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, ilçe ziyaretleri kapsamında Kemer’de partililerle buluştu. Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik ve İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda Karacan, İYİ Parti’ye yeni katılan 150 üyeye rozet taktı. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine yönelik çalışmaların da masaya yatırıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Karacan, göreve başladıklarından sonra deprem felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, “15 Ocak’ta il kongremizi yaptık. Çok adaylı bir seçimdi ve kısmet bizeymiş bayrağı taşımak bize düştü. Biz de bayrağı alır almaz daha ileriye nasıl götürebiliriz diye planlar yapmaya başlamıştık. Hayırlı olsunları kabul etmeye başlamışken ne yazık ki hepinizin de bildiği gibi 6 Şubat’ta büyük bir deprem oldu. Biz bu aynı zamanda teşkilat programlarımızın başlangıç günüydü. Aksu’dan başlayıp sırayla devam edecektik. Tabii bu da bizim programlarımızı aksattı depremi duyar duymaz biz hemen bir kriz masası oluşturduk. Afet bölgesinde ne var tespit edebilmek adına iki tane araçla dört tane gönüllü arkadaşımızı hemen alana gönderdik ki biz burada ihtiyaç olan yiyecek, içecek ve giyecek malzemelerini suyu ayarlayana kadar bu gidecek malzemeler nereye inecek, kim bunları tasnifleyecek, kim bunları dağıtacak, nerelerde dağıtılması lazım nedir durum? Ayrıca diğer ihtiyaçlar nedir? bunları tespit edebilmek üzere sizlerin de desteğiyle bu işlere başladık. 30 tane arama kurtarma gönüllüsü arkadaşımız başlarında meclis üyelerimizde olmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde gittiler. Oradaki yaptıkları çalışmalarda dokuz tane can kurtardılar” dedi.

DEMOKRASİ ADINA ÇOK DEĞERLİ BİR DURUM

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Karacan, “Yaşanan deprem felaketine rağmen siyaset çok hızlı şekilde atmaya devam etti ve hepinizin bildiği gibi seçim süreci geldi çattı. Tabi bu seçim sürecinin hızıyla beraber biliyorsunuz sallantı oldu. Bir anda Türkiye'nin gündemi değişti. Depremde her şey unutuldu. Yerine masada olan olaylar konuşulmaya başladı. Sayın genel başkanımız masada hep şunu söyledi; ‘Bu seçimlere kazanacağımız adayla gidelim, halk neyi istiyorsa o olsun’ dedi. Her toplantıda masaya kazanılacak aday formülü getirilmesine rağmen uzun süre aday belirlenmesi gerçekleşmedi. Hepimizin de yakından izlediği gibi son olan toplantıda sayın genel başkanımız hepinizin de sokakta duyduğu bu seçim kimle alınır Mansur Bey ile alınır. Bu seçim kimle alınır Ekrem beyle alınır cevabını biliyorsunuz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını Van’da Edirne'deki adam ne tanır? Hizmet almışlığı yok, tanışmışlığı yok ama ortada bir gerçek oluştu. Oda halk sevdi bu insanları ve istedi. Aranızda bu ifadeleri duymayan var mı? Bu seçim kimle alınır? Hepiniz şahit olmuşsunuzdur sanırım. Yani Sayın Genel Başkanım teveccühünü kazanmış, bu seçimin bu insanlarla kazanılabileceği inancı oluşmuş olan iki büyükşehir Belediye Başkanımızı masaya sundu. Dedi ki halk bunları istiyor ve masa bir anda gerildi. Hatta kendi içimizdeki arkadaşlarımızdan bile konuyu tam anlamadan kızıp istifa edenler oldu. Bir anda bu halkın istemiş olduğu iki belediye başkanı ile ilgili olan konu hepinizin de bildiği gibi masa tarafından kabul gördü. Yani ikisi de Cumhurbaşkanı yardımcısı yapılmak suretiyle halkın iradesini yansıtmış olduk. Bu da inşallah 14 Mayıs'ta hep beraber tek adam rejiminin kalkıp, tekrar demokrasinin ve tekrar parlamenter sistemin hayata geçmesi adına çok değerli bir durum” şeklinde konuştu.

BİZ BU MEMLEKETİ REFAH İÇİNDE YAŞATACAĞIZ

Seçim akşamı huzur içinde uyuyacaklarını belirten Karacan, “14 Mayıs akşamı da huzur içerisinde yatacağız. Türkiye tek adam rejiminden kurtulup, 20 yıllık enkazı kaldırabilecek kadroların eline geçecek ve biz bu memleketi refah içinde yaşatacağız. Arkadaşlar şimdi bu enkazı nasıl kaldıracağız? Hepimiz taşın altına elini koymaya göze almış insanlar olarak buradayız. Herkes bir parçasını tutup kaldıracak en çok iş siz değerli hanımefendilere düşüyor. Geriye doğru bütün seçimlere bakın. Hanımefendilerin kadınların çalıştığı kadınların başarılı çalışma yaptığı siyasi partiler seçimleri kazandılar. Biz erkekler sizin yaptıklarınız kadar başarılı çalışma yapamayız. Girdiğiniz bir evde kahve içebilirsiniz. O kahveyi içerken o oyları alabilirsiniz. Çünkü siz Türkiye’ye doğruları anlatmak üzere o kapıyı çaldınız. İçeride değerli hanımefendilere anlattığınızda onların oyunu alabilirsiniz. Onların çocuklarının oyunu alabilirsiniz. Eşleri katı bile olsalar bu konuda onlar anlatabilirler. Onun için siz değerli kadınlarımıza çok iş düşüyor. Ben sizden bir söz istiyorum. Kemer’de çalmadık kapı bırakmayacağız diye veriyor musunuz? Biz size güveniyoruz” şeklinde konuştu.

BİZ ‘İYİ’DEN TARAFIZ

6’lı masanın memlekete daha iktidara gelmeden büyük bir faydası olduğunu ifade eden İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, “6’lı masa Türkiye'nin sorunları ile ilgili 256 sayfalık bir mutabakat metni yayınlandı. Bu mutabakat metninde tarım, orman, turizm aklınıza ne geliyorsa, Milli politikalar, ekonomi, bunlarla ilgili bütün konular tek tek yazılmış durumda. Çözüm önerileri var. Bu çözüm önerilerini, değerli yönetici arkadaşlarımızın mahalle başkanlarının, üyelerimizin hepsinin okuması icap eder. Fakat biraz uzun diye belki herkes okuyamayabilir, onun için biz bunun özetlerini çıkarttık, ilgili arkadaşlarımız bu metinleri özetledi. Çünkü çaldığınız kapıda size sorulacak soruya herkes kafasına göre cevap verirse yarın tartışma başlar. Burada doğru cevaplar var. Özetleri de ilçe teşkilatımız da var. Biz okumayı çok seven bir toplum olduğumuz için ne olur ne olmaz diye özetin de özetini çıkardık ve spot cümlelere çevirdik. Biz dedikodu yapmazsak ve birbirimize sahip çıkarsak Allah'ın izniyle bizi hiç kimse yıkamaz. Çünkü biz ‘İYİ’den tarafız. Çünkü biz doğrudan tarafız. Çünkü biz haktan tarafız. 14 Mayıs'ta hep beraber tek adam rejimine son verip, tekrar demokratik parlamenter sistemi hayata geçireceğiz. Onun için benim sizden isteğim, birbirimizle ilgili varsa bir durum duyduğunuzu gidin muhatabına sorun, benimle ilgili böyle mi dedin diye kimse o dedikodu yapanı da getirin karşısına dikin” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin