EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-06-2023 03:21   Güncelleme : 08-06-2023 03:21

Kemer HEM’den göz kamaştıran sergi

2022-2023 eğitim öğretim yılında 527 farklı kursta 20 bin 134 vatandaşa eğitim veren Kemer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri çerçevesinde açılan yıl sonu sergisi büyük beğeni topladı. Cumhuriyet Meydanı’nda kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserlerin görücüye çıktığı sergiyi gezen Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, ürünleri inceleyerek, eser sahibi kursiyerleri tebrik etti.

Kemer HEM’den göz kamaştıran sergi

Şüheda PARTAL

Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda Halk Eğitim Merkezi tarafından “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri çerçevesinde açılan yıl sonu sergisi büyük beğeni topladı. Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı açılışa, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Acar, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Kemer İlçe Sağlık Müdürü Ceren Avanos İnce, Belediye Meclis Üyesi Semih Özdemir, Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Halk Eğitim öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

20 BİN 134 KURSİYERE EĞİTİM

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kemer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Bozkurt, “Kültür ve medeniyetlerin beşiği olan ülkemizin hemen her yöresinde farklı oyunlar, farklı yemekler, farklı giysiler, farklı müziklere rastlanmaktadır. İşte tam bu noktada Kemer Halk Eğitimi merkezi olarak bu kültür mirasının yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılmasında rol almak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Kemer Halk Eğitimi Merkezi şuan aktif 58 öğretmeni ile eğitim öğretime devam etmektedir. Halk Eğitim merkezimin kuruluş amacı her yaş ve her eğitim seviyelerindeki bireylere mesleki ve sosyal kurslar vermektir. Kursiyerlerimize yaşadıkları en yakın okullardaki dersliklerde, belediye birimlerinde, İlçe Müftülüğümüzde, merkez binamızda 3 bin 749 kurs çeşidiyle talepler doğrultusunda kurslar açmaktayız. 2022-2023 eğitim öğretim yılı Haziran ayı itibariyle 73 öğretmen kurslarımızda görev almıştır. 19 farklı alanda, toplamda 527 kurs açılmıştır. Bunların toplamında 46 bin 66 saat ders işlenmiş, 20 bin 134 kursiyere ders verilmiştir. Yılsonuna kadar bakanlığımızın bize ön gördüğü 10 bin kursiyer sayısını haziran ayı ile aşmış, yıl sonu hedefimizi ise 25 bin olarak belirlemiş durumdayız. Bu yıl açık lisede toplamda 1236 öğrenciye, açık ortaokulda ise 215 öğrenciye hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin beğeniye sunulduğu serginin açılışını gerçekleştiren Kaymakam Hüseyin Çam, sergiyi gezerek el emeği göz nuru eserleri tek tek inceledi ve eserler hakkında bilgiler alarak eser sahibi kursiyerleri tebrik etti. Sergi vatandaşlar tarafından da büyük ilgiyle gezildi.

AdminAdmin