KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 21-03-2023 02:10

Karma Sergi ile göç temasına dikkat çektiler

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) tarafından Antalya Müzesi Sergi Salonu’nda karma sergi açılışı gerçekleştirildi.

Karma Sergi ile göç temasına dikkat çektiler

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) tarafından Antalya Müzesi Sergi Salonu’nda karma sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergide, Antalya ve farklı illerden Resim, Heykel, Seramik, Grafik, Fotoğraf ve Geleneksel Türk Sanatları gibi farklı disiplinlerden 28 akademisyen ve sanatçıya ait eserler sanatseverlerle buluştu. Açılışa sergiye eser veren sanatseverler de katıldı.

SANATIN GÜCÜNDEN FAYDALANMAK İSTEDİK

Sergi açılışında konuşan ASPAG Müdürü Prof. Dr. Erol Esen, “Göç konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bunu yaparken de sanatın gücünden faydalanmak istedik. Farklı disiplinlerden 28 akademisyen ve sanatçıya ait eserlerle çalışmalarımıza dikkat çekmek istedik. Pek çok kurum ve kuruluşla görüşerek Merkezimizin çalışmalarına onları da ortak etme gayretindeyiz. Bugünkü sergimizde oldukça yoğun ilgi gördü.” diye konuştu. Sergi 31 Mart tarihine kadar Antalya Müzesi Sergi Salonu’nda izlenime açık olacak. (Haber Merkezi)

AdminAdmin