YAŞAM
Giriş Tarihi : 15-08-2022 23:53

‘Kadına şiddeti sadece ceza ile çözemeyiz’

Vali Ersin Yazıcı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, “Kadına yönelik şiddette cezalar önemli ancak sorunun köküne inmeliyiz. Bu sorunu sadece ceza ile çözemeyiz. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirerek, değil kadına hiçbir canlıya şiddeti aklından dahi geçirmeyecek şekilde eğitmeliyiz” dedi.

‘Kadına şiddeti sadece ceza ile çözemeyiz’

KADEM Antalya İl Temsilciğini ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, İl Temsilcisi Zeynep Kandur ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle KADEM’in Antalya’daki faaliyetleri ve yürüttükleri çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. KADEM Antalya İl Temsilcisi Kandur, nazik ziyaretleri nedeniyle Vali Yazıcı’ya teşekkür ederek, kurulduğu günden beri KADEM’in Antalyalı kadınlara yönelik faaliyetleri ve bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KADIN HAKLARI KONUSUNDA BAŞARILI ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORLAR

KADEM’in “Kadın Hakları” konusunda yürüttüğü çalışmaların önemli olduğunu ve kadınların sosyo-kültürel hayata aktif katılımlarını sağlamada yardımcı olacağını ifade eden Vali Yazıcı; “Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciğini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında yöneticilerinden bilgi aldık. KADEM’in Antalya’da ve ülke çapında kadınlarımıza yönelik başarılı çalışmaları var. Özellikle ‘Kadın Hakları’ konusunda yürüttükleri çalışmalar önemli. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

KADINA ŞİDDETİ SADECE CEZA İLE ÇÖZEMEYİZ

Kadına yönelik şiddetle mücadelede sadece cezaların etkili olamayacağını söyleyen Vali Yazıcı; “Kadına yönelik şiddette cezalar önemli ancak sorunun köküne inmeliyiz. Bu sorunu sadece ceza ile çözemeyiz. Yani çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Ben, 30 yıllık yönetici olarak, her şeyin sadece ceza ile çözülemeyeceğine, eğitimin bu noktada çok önemli bir etken olduğuna inanan biriyim. Her şeyin merkezinde olan insanın eğitilmesi bence çok önemli. Şehrimizde başlatmış olduğumuz AHENK Projemizle bizler de çocuklarımızın kalplerine küçük yaştan itibaren insan sevgisini yerleştirerek bu tür üzücü olayların önüne geçmek istiyoruz.” diye konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET İNSANLIK DIŞIDIR

Kadına yönelik şiddetin ne Türk milletine ne de Türk erkeğine yakışmadığını vurgulayan Vali Yazıcı şunları söyledi; “Kadına şiddetin ne kültürümüzde ne de dinimizde yeri var. Kadına şiddet insanlık dışı bir şeydir. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirerek, değil kadına hiçbir canlıya şiddeti aklından dahi geçirmeyecek şekilde eğitmeliyiz. Medyada çok sık kadına şiddet görüntüleri dönüyor. Bu görüntüler ne Türk milletine ne de Türk erkeğine yakışan görüntüler değil. Sanattan spora, bilimden teknolojiye ve eğitimden iş dünyasına kadar her alanda hayatımıza değer katan kadınlarımız bizlerin baş tacıdır. Ayrıca Türk toplumunun temel yapı taşı olan ailenin en önemli halkası kadınlardır. Kadına şiddette sıfır tolerans mottosuyla çalışmalarımız her yerde ve her platformda devam etmektedir.”

KADINA KARŞI ŞİDDETE HEP BİRLİKTE “DUR” DİYELİM

Kadına karşı şiddetle mücadele konusunda üzerlerine düşen görevi yapmakta kararlı olduğunu aktaran Vali Yazıcı; “Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Ülkemizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar çok geniş bir yelpazede kamu, sivil ve tüm tarafların kapsamlı iş birliği ve ortak çabalarıyla yürütülmektedir. Ben de bu konuda üzerimize düşen görev ne ise onu yapmaya kararlıyım. Geleceğimizin mimarı kadınlarımız için tam bir koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışarak kadına karşı şiddete hep birlikte ‘Dur’ diyelim.” ifadelerini kullandı.

Antalya İl Temsilcisi Zeynep Kandur ise, Vali Yazıcı’ya Antalya’ya geldikleri günden beri verdikleri desteğin çalışmalarında kendilerini motive ettiğini ifade ederek teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)

AdminAdmin