ANTALYA
Giriş Tarihi : 30-09-2022 20:59

‘Hedefleri olmayanların hayalleri olmaz’

Vali Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında 45’inci okul ziyaretini Finike Canan-Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı; “Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum. Hedefleri olmayanların hayalleri olmaz” dedi.

‘Hedefleri olmayanların hayalleri olmaz’

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamak ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmak amacıyla başlatılan AHENK Projesi (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) kapsamında Vali Ersin Yazıcı 45’inci ziyaretini Finike Canan-Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.

Finike Canan-Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında öğrencilerle kitap okuyup merak ettikleri soruları cevaplayan Vali Yazıcı öğrencilere, kitap okumanın faydalarını ve kitap okuma alışkanlığının önemini anlattı. Öğrencilere hayallerini, hedeflerini ve ilgi alanlarını soran Vali Yazıcı, öğrencilere doğru hedefler belirleyerek bu doğrultuda çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

İŞİNİZİ SEVERSENİZ HER İŞ KOLAY GELİR

Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen etkinlikte Vali olmanın zor yanları ile ilgili soru soran öğrencilere Vali Yazıcı; “Her işin belli zorlukları tabi ki de vardır. Ama ben işimi severek yapıyorum. İşinizi severek yaparsanız bence her iş kolay gelir. Maslow'un ihtiyaçlar piramidi var. Bunu bazılarınız duymuştur. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için bir takım meslekleri seçiyoruz. Meslek Lisesi sizler için avantaj. Sizler de bu mesleklerinizi seçerken ileride mutlu olacağınız ve seveceğiniz meslekleri seçerseniz daha mutlu olacağınızı düşünüyorum.” diye konuştu.

MESLEĞİMİZİ İCRA EDERKEN BELLİ BAŞLI KURALLARA DİKKAT ETMELİYİZ

Mesleklerini icra ederken en çok hangi konulara dikkat etmemiz gerektiği hususunda öğrencilere soru soran Vali Yazıcı; “Belli başlı değer yargılarımız var. İşimizi yaparken de bunlara dikkat etmeliyiz. İşimizi yaparken temiz yapmalı, dürüst olmalı, disiplinli hareket etmeli ve en önemlisi helalinden kazanç sağlamalıyız. Bu bence bütün meslekler için geçerli. Kurallar basit, ister Vali olun, ister aşçı, ister şoför. Kim olursanız olun başarılı olmak için disiplinli çalışma, dürüst olma, işini temiz yapma ve bir de başkasının hakkına girmeden kazancını helalinden sağlama bence çok önemli.” ifadelerini kullandı.

HEDEFLERİ OLMAYANLARIN HAYALLERİ OLMAZ

Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, "Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum. Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlememiz lazım. Hedefleri olmayanların hayalleri olmaz. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır. " şeklinde konuştu.

SİZLERİ EN ÇOK NE RAHATSIZ EDİYOR?

Öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Şuan Antalya’da 45’inci okuldayım. Bu anketi diğer görev yaptığım illerde de yaptım. Toplamda 350’ye yakın okulda bu anketi gerçekleştirdim. Gittiğim bütün okullarda öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini sordum. Cevap çoğunlukla aynıydı. Yalan söylemek, dedikodu ve iftira. Bu Rize’de de Balıkesir’de de cevap hep aynı çıktı. Bundan tüm toplum olarak rahatsız oluyoruz. Ama yine de yapıyoruz. Burada bir çelişki var. Peki, kime yalan söylediğimizde vicdan azabı duymayız? Sevmediğimiz kişilere, tanımadığımız kişilere ve bize daha önce yalan söyleyen kişilere. Bize yalan söyleyenlere yalan söylediğimizde vicdan azabı duymuyoruz. Bana yaşattığını sen de yaşa mantığı oluyor. Eğer birine yalan söylerseniz karşıda ki kişiye size yalan söyleme hakkı veriyorsunuz. Birine yalan söylediğinizde ona da yalan söyleme hakkı veriyorsunuz. Ben bu hakkı kimseye vermedim, vermeyeceğimde. Bu hakkı verip vermemek sizin elinizde.” dedi.

En yakın dostlarından birinin kitap olduğunu ve öğrencilere de tek nasihatinin en yakın dostlarından birinin kitap olması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Normal arkadaş ile dost arasında bir fark var. Arkadaşla dostu ayıran özellikler nelerdir? Güvenilir olması, eğlence anlayışı ve zevklerimizin benzer olması. Benimde bir dostum var. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Bana hiç ihanet etmedi. Kendi bildiği doğruları söyledi. Kim olabilir? Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Bu da benim size nasihatim olsun. Asla yalan söylemez ve size ihanet etmez. Sorunlarınızı çözmez ama sizi başka diyarlara götürür. Yaşamınız boyunca mutlaka dostlarınızdan biri kitap olsun.”

HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

Karşılıklı sohbet havası içinde geçen söyleşinin sonunda Vali Yazıcı gençlerin ailelerine selam söyleyerek; “Anne ve babalarınıza benden selam söyleyin. Konuştuğumuz konular hakkında ailenizle sohbet edin. Güzel meslekleriniz olacak. Hepinizin kurduğu hayallere ulaşmasını ümit ederim. Sizlere başarılı ve sağlıklı günler diliyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olsun.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZE DOKUNDUKÇA GÜZEL İŞLER ORTAYA ÇIKACAK

Finike Canan-Yavuz Gürkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile sohbetin ardından Finike’de görevli okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, projenin önemini anlattı. Antalya’da eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Vali Yazıcı; “Ahenk projesi ile şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak. Bunu hep birlikte temin edeceğiz. Şuna inanıyorum ki bizler bu okullarımıza, gençlerimize dokundukça güzel işler ortaya çıkacak. Vazgeçmiş ve olanı kabullenmiş arkadaşlarımızı harekete geçirmek için projemizi devreye soktuk. Bunu hep birlikte ve bir ahenk içinde yapacağız. Gençlerimize hep beraber dokunursak bu işi hep beraber özümsersek eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmış olacağız. AHENK Projemiz ile eğitimde fark yaratmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. (Haber Merkezi)
 

AdminAdmin