ANTALYA
Giriş Tarihi : 02-12-2023 12:59   Güncelleme : 02-12-2023 13:00

Başkan Böcek’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü için bir mesaj yayımlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, yaşam standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak için üzerimize düşen sorumluluğun her zaman farkında olduk. Bu farkındalık içerisinde engelli vatandaşlarımızla ilgili çalışmalarımıza yön verdik” dedi.

Başkan Böcek’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için mesaj yayımladı. Başkan Böcek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık Günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir tarihtir.

Dünya Engelliler Günü’nün amacı, fiziksel engeller arasında ayrım yapılmaması ve dünyadaki tüm insanların iş, sağlık ve başarı için eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamaktır. Engelliler Günü, aynı zamanda toplumun her düzeyinde ve kalkınmada engellilerin haklarını ve esenliğini teşvik etmeyi ve siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında engellilerin durumu hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlar.

Birleşmiş Milletler Engelliler Günü’nün 2023 yılı temasını "Engelliler için, engellilerle birlikte hareket ederek Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını Kurtarmak ve Başarmak” olarak belirledi. Bu tema, engelli bireylerle birlikte hareket edilerek ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesi amacını taşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek, onları topluma kazandırmak, yaşam standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak için üzerimize düşen sorumluluğun her zaman farkında olduk. Bu farkındalık içerisinde engelli vatandaşlarımızla ilgili çalışmalarımıza yön verdik. Bu konudaki çalışmalarımızı Başkan Danışmanı olarak görev yapan Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural ve Engelli Hizmet Komisyonumuz ile şekillendiriyoruz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli bireylerimizin, yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak, sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmek amacıyla üzerimize düşenden daha fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Türkiye’nin en büyüğü olan Antalya Büyükşehir Belediyemizin Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezimiz, engelli hizmet merkezlerimiz, engelsiz ulaşım araçlarımız, görme engelliler sesli kütüphanemiz, engelsiz plajlarımız, engelli bireylerin evlerinde erişilebilirlik düzenlemeleri çalışmalarımız, mola evlerimiz, sosyal yardımlarımız ile engelli kardeşlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Su tarifelerinde yaptığımız düzenleme ile engelli kardeşlerimize yönelik yüzde 10 olan su indirimini yüzde 40‘a çıkararak daha fazla destek olabilmenin gayretini gösteriyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün herkesin engellilerin karşılaştığı zorlukları anlayarak onlara daha anlayışlı ve şefkatli olmasını sağlaması açısından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Engel tanımayan bu kardeşlerimizin isterlerse neler başarabildiklerini biliyor ve her zaman onların yanında olmaya gayret gösteriyorum. Unutmayın asıl engel kalplerdedir.”

AdminAdmin