ANTALYA
Giriş Tarihi : 13-10-2022 23:22

ODD Başkanı Bozkurt Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonda Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, öğrencilerle bir araya geldi

ODD Başkanı Bozkurt Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini aktardı. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen ve öğretim üyeleri de katıldı. Öğrencilere kendi yaşamından örnekler veren Ali Haydar Bozkurt, 35 yaşında otomotiv sektöründe Türkiye’nin en genç genel müdürü olduğunu belirterek, “Sizler de hayatınızda gerekli azmi ve cesareti gösterebildiğiniz sürece çok büyük başarılara imza atabilirsiniz.” diye konuştu.

KENDİNE SAYGI, İNSANA SAYGI BAŞARI GETİRİR

Üniversite yıllarının öğrencilerin gelecekleri açısından çok önemli bir dönem olduğuna değinen Bozkurt, “Kimse vaktimiz yok demesin lütfen. Bizler de sizin içinde bulunduğunuz ortamlardan geçtik. İnanın Üniversite sonrasında birtakım şeyler için zamanınızın çok daha az olduğunu göreceksiniz. Onun için bu dönemde İngilizcenizi mutlaka geliştirin ve çok kitap okuyun. Kitap okumak önemli değil demeyin. İnsan kelimelerle düşünür ve konuşur. Kritik ve analitik zekanızı geliştirmek için okumaya çok önem verin.” ifadelerini kullandı.

TUFAN V2 İLE TEST SÜRÜŞÜ

Toyota olarak insana saygıya çok önem verdiklerini belirten Bozkurt, “İnsana saygı kendine saygıdan başlar. Kendine saygı duyan bireyler kendilerini iyi yetiştirirler ve yaptıkları işi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterirler.” ifadelerini kullandı. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen söyleşi sonunda Ali Haydar Bozkurt, TEKNOFEST 2022’de finale kalan Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ve Ar-Ge ve Yüksek Teknoloji Topluluğu’nun kurduğu Tufan Elektromobil Takımı’nın TUFAN V2” isimli elektrikli otomobilini inceledi. Araçla kısa bir test sürüşü gerçekleştiren Bozkurt, Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Ali Haydar Bozkurt’u etkinlik öncesi makamında ağırlayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da alanında öncü isimlerin deneyimlerini paylaşmasının öğrencilerin gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek, Ali Haydar Bozkurt’a katkıları için teşekkür etti. (Haber Merkezi)

AdminAdmin