EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-09-2022 21:45   Güncelleme : 30-09-2022 22:13

Göynük Ortaokulu’nun temeli atıldı

Kemer’e bağlı Göynük mahallesinde tamamı devlet tarafından yapılan 24 derslikli ortaokulun temel atma töreni yapıldı. Törene katılan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “İnşallah çok kısa zamanda bir yılı tamamlamadan bu binamız ayağa kalkmış ve bu güzel beldeye hizmet verir hale gelmiş olacak. Şükürler olsun artık ihtiyaç olan okullarımızı çok hızlı bir şekilde ayağa kaldırıyoruz” dedi

Göynük Ortaokulu’nun temeli atıldı

Kemer Göynükte tamamı devlet tarafından yapılan 24 derslikli ortaokulun temel atma törenine Vali Ersin Yazıcı, Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Veyis Emre Yeşilırmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, İlçe Müftüsü Recep Balaban, Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, Ana Kademe İlçe Yönetimi, İlçe Kadın Kolları Yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Yönetimi , Kurum ve Birim amirleri İle davetliler ve öğrenciler katıldı.

Çocukların halk oyunları gösterisi ile başlayan törende ortaokul öğrencilerinin yazmış olduğu şiir kitabı ‘Kitap Sevgisi’ 6’ncı sınıf öğrencisi Eylül Bozkurt tarafından Vali Yazıcı’ya hediye edildi.

Antalya, kitap okuma oranı en yüksek illerinden olacak

AHENK Projesi ile eğitimde nitelik ve kaliteyi artırmak adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Vali Yazıcı; Göynük ortaokulunun temelini atmak üzere bir araya geldik. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu güzel ana hep birlikte tanıklık edeceğiz. İnşallah çok kısa zamanda bir yılı tamamlamadan bu binamız ayağa kalkmış ve bu güzel beldeye hizmet verir hale gelmiş olacak. Şükürler olsun artık ihtiyaç olan okullarımızı çok hızlı bir şekilde ayağa kaldırıyoruz. Aynı zamanda AHENK projemizle de eğitimin niteliğini, kalitesini artırmak adına yaklaşık 35 bin öğretmenimizle gayret ediyoruz ve inanıyoruz ki birkaç yıl sonra Antalya, kitap okuma oranı en yüksek illerden biri olacak.” dedi.

Dünyanın Süper Liginde Kalmak İçin Daha Çok Okumalıyız

Kitap okuma oranı düşük olan ülkelerin Süper Ligde tutunamayacağını belirten Vali Yazıcı; “Şunu biliyor ve inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti, Dünyanın Süper Liginde yer alma yönünde Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve liderliğinde en hızlı şekilde çalışmalarına devam ediyor. Çok yakında Dünyanın Süper Liginde olacağız. Zaten o seviyedeyiz. Her platformda ifade ettiğim gibi bu güzel binalarımızla, okul ve spor tesislerimizle orada olmayı hakkediyoruz. Bunun yanında dinimizin ilk emri olan ‘Oku’yu yerine getirmemiz gerektiğini de her yerde altını çizerek ifade ediyorum. Az okuyan bir toplumun süper ligde tutunması çok mümkün değil. Biz Antalya olarak, milli eğitim teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarımızla eğitimin niteliğini artırmak adına hep birlikte gayret ediyoruz. İhtiyacımız olan okul binalarını çok seri bir şekilde tamamlıyoruz. Her tarafta inşaatlar var. Büyük bir çoğunluğu 300 gün içinde tamamlanmış olacak. Kemer’de, Kepez’de, Alanya’da, Demre’de her yerde inşaatlarımız devam ediyor. Bu güzel çocuklarımızın hizmetine bu güzel binalarımızı hep birlikte sunacağız. Böyle güzel bir ana tanıklık etmek adına teşrif ettiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, okulumuz hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dualarla eşliğinde öğrencilerle birlikte butonlara basılmasıyla temeli atılan Göynük Ortaokulu’nun 08.08.2023 tarihinde teslim edileceği bilgisi verildi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ise yaptığı konuşmada, “2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk haftalarında böylesine güzel bir vesileyle sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 24 derslikle Kemer Göynük Ortaokulu temel atma törenimize hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Antalya Milli Eğitim Müdürlü olarak 1710 okulumuzda 35 bin öğretmen ve 485 bin öğrencimizle yeni eğitim öğretim yılına başladık. Sayın Valim çok kıymetli hazirun büyük bir gururla ifade etmek isterim ki ilimizde son 20 yılda 10 bin olan derslik sayımız bugün itibariyle 22470 e ulaşmıştır. Hala hazırda Antalya’mızda 61 yeni anaokulu, 30 yeni ilkokul, 7 yeni ortaokul, 4 yeni lise, 1 yeni öğrenci pansiyonu ve yeni 1 meslek lisesi atölyesi olmak üzere maliyeti 2.3 milyar olan 104 yeni eğitim yatırımımız da devam etmekte. Kemer İlçemizde ise 2003 yılında 161 dersliğimiz varken bugün bu sayıyı 231 yeni derslik yaparak yani % 143 arttırarak 392 dersliğe çıkardık şuanda da 2 devlet yatırımı bir hayırsever yatırımı olmak üzere 40 yeni derslik inşaatımız devam etmektedir bu 3 yatırımın toplam bedeli ise Sayın Valim 61 milyon 660 bin liradır.

Bu süreçte eğitim için attığımız her adımda başladığımız her proje ve çalışmamızda Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitime olan hassasiyetini yüreğimizden hiç eksik etmedik. Kadim kültürümüzün bilgiye verdiği değerle öğrencilerimizden aldığımız ilhamla inandığımız yolda inançla yürümeye devam ediyoruz bu vesile ile şehrimiz ve özellikle biz eğitimciler için büyük bir şans olan Sayın Valimize, Milletvekillerimize, her çalışma ve projemizde yanımızda olan İlimizin çok kıymetli protokolüne tüm paydaşlarımıza ve Antalya eğitimcilerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Temellerini atacağımız 24 derslikle Göynük Ortaokulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor saygılar sunuyorum.” Dedi.

 

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ise yapmış olduğu konuşmada, “Kemer’de 2022-2023 Eğitim ve Öğretim sezonumuza okul öncesinde 1096 öğrencimiz, ilkokulda 2111 öğrencimiz, ortaokulda 2241 öğrencimiz, lisede ise 2313 öğrencimiz olmak üzere toplam 8161 öğrencimiz ve 558 tanesi devlet okulunda 80 tanesi ise özel okulda olmak üzere 638 öğretmenimizle elhamdülillah sorunsuz bir şekilde başlamış bulunuyoruz” dedi.

“Devletimizin ilçemizdeki yatırımları da ihtiyacını karşılayabilme anlamında son sürat devam ediyor” diyerek cümlelerini sürdüren Çam şunları söyledi, “Şu an ilçemizde hayırsever bir vatandaşımız tarafından geçen haftalarda temeli atılan 8 derslikli merkez anaokulu bugün temelini atmış olduğumuz 24 derslikli ortaokul ve diğer özellikle yaz tatilinde de diğer okullarımızın fiziki mekanlarının iyileştirilmesi bağlamında atılan adımlarla fiziki mekan olarak herhangi bir problem bulunmamaktadır özellikle ilçemizde derslik başına düşen öğrenci sayımızda da Türkiye’nin önünde olduğumuzu büyük bir memnuniyetle söylemek istiyoruz bu temelini attığımız okulumuzda da devam eden 253 tane normal ortaokulda 31 tanede imam hatip lisesinde olmak üzere toplam 284 öğrencimize hizmet vermekteyiz, 31 öğretmenimiz bulunmakta özellikle şunu belirtmem gerekiyor ki lisemizdeki öğretmenlerimizin temel anlamda yüzde doksan dördü kendi kadrosunda görev yapmakta sadece 39 tane öğretmenimizde ücretli öğretmenimizle hizmet veriyoruz buda özellikle çocuklarımızın derslerde branş öğretmenlerinden öğretim görmeleri anlamında çok ama çok değerli, buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kıymetli Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve özellikle Sayın Valimize de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum”

Şüheda PARTAL

AdminAdmin