ANTALYA
Giriş Tarihi : 18-05-2023 02:33

Kepez’den Masa Dağı’na yeni yol

Kepez Belediyesi, şehrin kuş bakışı görüldüğü Masa Dağı bölgesinde yer alan Yavuz Selim Mahallesi’nde, vatandaşların konut parsellerin bulunduğu alandaki yol talebini karşılıyor. Bölgede 12 metre genişliğinde 1200 metre uzunluğunda yol inşa ediliyor.

Kepez’den Masa Dağı’na yeni yol

Kepez Belediyesi, 1400 yataklı Antalya Şehir Hastanesi yatırımıyla konut yapımının arttığı Masa Dağı bölgesine yeni yollar kazandırmaya devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde, bölgenin dört bir yanında, şehir ulaşımını rahatlatan, genişliği 20 metre ile 35 metre arasında değişen caddeler açılmıştı. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Masa Dağı Bölgesinde, konut parsellerinin bulunduğu arsalardaki kapalı olan imar yollarını da açık hali getiriyor.

YAVUZ SELİM MAHALLESİ’NE YENİ YOL

Fen İşleri Müdürlüğü, kat artışına yönelik imar düzenlemesi yapılan ve 2/B (Orman vasfını kaybetmiş Hazine arazileri) mülkiyet sorunu çözüme kavuşturulan Yavuz Selim Mahallesi’nde, yeni konut yapılacak alanlarda yol yapım çalışması başlattı. Arsa sahiplerinin talebi üzerine başlatılan yol yapımı, Barış Manço Bulvarı ile Alparslan Türkeş Bulvarı arasında kalan alanda gerçekleştiriliyor. İş makineleriyle inşasına başlanılan yol, 12 metre genişliğinde ve 1200 metre uzunluğunda olacak.

YOL YAPIMINDA ZEYTİN AĞACI HASSASİYETİ

Kepez Belediyesi, yol çalışmasını çevreci bir anlayışla yapıyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yol güzergâhı ve konut parsellerinde bulunan zeytin ağaçlarını, taşıdığı yeşil alanlara, meydanlara ve caddelere yeniden dikiyor. Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, tesviyesini ve dolgusunu yaptıktan sonra yeni açılan yola, ilk olarak sathi kaplama asfalt, daha sonra da sıcak asfalt dökeceklerini ifade ettiler. (Haber Merkezi)

AdminAdmin