TURİZM
Giriş Tarihi : 22-03-2023 00:59

“Go Antalya” ve “Gezsen Antalya” yayında

Antalya’nın turizm değerlerini sosyal medya üzerinden yurt dışına tanıtmayı hedefleyen “Go Antalya” (@goantalya) Instagram hesabının ardından, yurt içi tanıtıma yönelik tasarlanan “Gezsen Antalya” (@gezsen_antalya) Instagram hesabı da erişime açıldı.

“Go Antalya” ve “Gezsen Antalya” yayında

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşu Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) 2021 yılında hayata geçirdiği İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kapsamında, illerin ve alt destinasyonların yurt içinde ve yurt dışında tanıtımını hedefleyen sosyal medya hesapları, birbiri ardına açılmaya devam ediyor. Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Antalya’nın turizm değerlerini, yurt dışındaki sosyal medya kullanıcılarına tanıtmak ve dijital medyada Antalya etkileşimini artırmak üzere erişime açılan “Go Antalya” (@goantalya] Instagram hesabının ardından, kentin yurt içinde tanıtımı ve iç turizm hareketliliğini artırmayı hedefleyen “Gezsen Antalya” (@gezsen_antalya) Instagram hesabı da Mart ayında erişime açılarak paylaşımlarına başladı.

“Gezsen Antalya” Instagram hesabında, kentin kıyı kesimine özgü turizm değerleriyle birlikte kültür turizmi, kırsal-eko turizm, inanç, gastronomi; bisiklet, doğa yürüyüşü, dağcılık, kampçılık, yaban hayatı-bitki gözlemciliği v.b. doğa aktiviteleri gibi, iç kesimlerine özgü yöresel zenginliklerden beslenen turizm değerlerinin tanıtımına öncelik verilmesi hedefleniyor.

Antalya İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu ve TGA iş birliğinde tasarlanarak erişime açılan hesaplar, turizmin başkenti Antalya’nın doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile turizm ürün ve hizmetlerini tanıtan içerikler paylaşıyor. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında açılan ve takipçi sayısı 5 bine yaklaşan “Go Antalya” Instagram hesabının paylaşım dili İngilizce iken “Gezsen Antalya” resmî hesabında, hedef kitleye uygun olarak Türkçe içeriklere yer veriliyor. Her iki hesapta da Antalya’nın yerli ve yabancı misafirlerini cezbeden doğal - kültürel miras unsurlarının yanı sıra; önemli kültür, sanat ve spor organizasyonları ile alternatif turizm ürünlerinin tanıtılarak kentin marka değerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Hesaplar, GoTürkiye dijital platformu altında, Antalya’nın tanıtımına yönelik izlenen stratejiye uygun biçimde, bölgeye özel yürütülen reklam kampanyaları ve tematik tanıtım filmlerinden de yararlanıyor. Antalya İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu eş güdümünde, TGA tarafından yönetilen hesapların ilerleyen zamanda Kurul yönetimine devredilmesi planlanıyor. (Haber Merkezi)

AdminAdmin