EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-10-2022 23:45

‘Gelişen birey tüm toplumu geliştirir’

Vali Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında 48’inci ziyaretini Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’ne gerçekleştirerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbetinde bölüm ve meslek seçiminin önemine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Gelişen birey tüm toplumu da geliştirir” dedi.

‘Gelişen birey tüm toplumu geliştirir’

Vali Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 48’inci ziyaretini Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu eşlik etti. Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sonrasında ise bölüm ve meslek seçimi, yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hayallerini ve hedeflerini dinledi. Kendi hayallerinden öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, gençlerle birlikte olup sohbet etmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.

GELİŞEN BİREY TÜM TOPLUMU GELİŞTİRİR

Bölüm ve meslek seçiminin insan hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Ne zaman 12’nci sınıf öğrencisi görsem kendimi tutamıyorum. İçimden bölüm ve mesleğinizi seçerken çok incelikli davranmalısınız demek geliyor. Sizlere upuzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Bu uzun ömrü yaşarken yapacağınız mesleğin sizi hayat boyu çok mutlu etmesine bence büyük önem vermelisiniz. Anne babanızın isteğinden ziyade yetenek ve isteklerinizi tercih etmenizi Vali Amcanız olarak öneriyorum. Ama anne ve babanızın rızasını da almaya dikkat edin. Seçeceğiniz mesleğin sizin hayatınıza etkisini şöyle özetlemek isterim. Mesela sosyal çevreniz yaptığınız işle doğru orantılı olarak gelişiyor, büyüyor ve çoğalıyor. Dolayısıyla hayatınızda bu kadar uzun bir zaman dilimini etkileyen bu kararı iyi ölçüp biçmenizi ve hayatınız boyunca da verdiğiniz kararın keyfini çıkarmanızı isterim. Bu hayat sizin, dolu dolu yaşayın lütfen. Çok okuyun, gezin, eğlenin zihninizde hep çiçekler açsın. Böyle bir hayat yaşarsanız inanıyorum ki bu ülke sizden çok şey kazanacak. Şunu biliyorum ki gelişen birey tüm toplumu da geliştirir.” dedi.

DÜNYANIN EN DEĞERLİ VARLIKLARI SİZLERİN ELİNDE YETİŞİYOR

Öğrencilerle sohbetinin ardından önce okulda görevli öğretmenle sonra da ilçede görev yapan bütün öğretmen ve okul idarecileriyle bir araya gelen Vali Yazıcı AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin bir sınırının olmadığını, her öğretmenin kendinden bir şeyler katarak projeyi geliştirebileceğini belirtti. Vali Yazıcı; “Çalışma hayatım boyunca eğitim ve gençler hep ilk sırada yer aldı. Çünkü bu iki şeyin hem ülkemiz hem de bizlerin geleceği için ne denli önemli olduğunun farkındaydım. Siz değerli öğretmenlerimizin de işlerinin ne kadar zor olduğunun farkındayım. Ancak çocuklarımızın hiçbirinden vazgeçemeyiz. Devletimizin ve milletimizin yarınları için gençlerimizin eğitimiyle daha da özveriyle ilgilenmeliyiz. Dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımız sizlerin elinde yetişiyor. Bu yavrularımız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak onları iyi bir eğitim ve iyi bir ahlakla yetiştirip geleceğe hazırlamalıyız. Aydınlık bir gelecek için gençlerimize şimdiden dokunmalıyız.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

AdminAdmin