ANTALYA
Giriş Tarihi : 04-10-2022 20:27

Erkal; ‘Geleneksel kültürümüzü sanal müzeyle gelecek nesillere aktarıyoruz.’

Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve yönetim kurulu üyeleri ile tanıtım toplantısında bir araya gelerek ekim ayı içerisinde açılacak olan sanal müze hakkında bilgi verdi. Tarihi ve kültürel değerlerin tanıtılacağı ‘sanal müze’ ile Antalya Olgunlaşma Enstitüsü bir ilke imza atmış olacak.

Erkal; ‘Geleneksel kültürümüzü sanal müzeyle gelecek nesillere aktarıyoruz.’

Antalya Olgunlaşma Enstitüsünün zengin arşivinin sanal müzede yer alacağını belirten Erkal, " Geleneksel kültürümüzü araştırırken yaşatan, tasarlayıp üreterek geliştiren, ürettiğini sunan aynı zamanda eğitim veren öncü bir kurum olmak için çalışıyoruz. Kültürel değerleri yaşatan bir kurum olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sanal müzeyi hizmete sunarak Antalya Olgunlaşma Enstitüsü olarak bir ilke imza atıyoruz. Enstitümüz, temalı çalışmalar sonucu elde edilen bilgi, desen ve motifin yanı sıra zengin bir arşive sahip. Bu nedenle sanal müzemize sürekli olarak yeni ürünler eklenerek kültürümüzün yadigârı tasarımlarımız sergilenmeye devam edecek. Sanal tur imkânı sağlanan müzede Anadolu Selçuklu dönemine ait orijinal giysi replikaları, yörük temalı nakışlar, Döşemealtı kilim motiflerinden esinlenmiş gümüş takılar ile yöresel desenli seramik tabaklara kadar birçok ürün görmek mümkün. İnternet üzerinden, etkileşimli gezilebilmesi, başta patentli ürünler olmak üzere kültürel mirasın sanal ortamda da tanıtılması amacıyla sanal müze ücretsiz olarak hizmet verecek’ dedi.

Teknolojinin ilerlediğini, sanal müzeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nün bu çalışmasının Antalya için çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda Başkan İdris Taş’ın yanı sıra Başkan vekilli Işık Tuncel, Başkan Yardımcıları Şifa Çiçek, Ersin Aydın, Ahmet Öcal, Ahmet Duran Yenigün, Genel Sekreter Rasim Gündüz, Genel Sekreter Yardımcısı Hayreddin Deniz yer aldı.

 

Şüheda PARTAL

AdminAdmin