SPOR
Giriş Tarihi : 10-02-2024 21:56   Güncelleme : 10-02-2024 22:04

Kemer’de Tour of Antalya heyecanı

Tour of Antalya’nın 133.4 kilometrelik Kemer-Tahtalı tırmanış etabını Polti Kometa takımından Davide Piganzoli kazandı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in Türkiye’nin en önemli bisiklet destinasyonları arasında yer aldığını söyledi. Tour Of Antalya gibi birçok bisiklet organizasyonun Kemer’de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Kemer bisiklet sporu için önemli bir ilçe ve bu önemli ilçede de biz bisiklet federasyonu olarak gerekli ehemmiyeti gösteriyoruz. İnşallah burası bir bisiklet kenti olur” dedi.

Kemer’de Tour of Antalya heyecanı

Tour of Antalya’da Kraliçe etabı olarak da adlandırılan 133.4 kilometrelik Kemer-Tahtalı tırmanış etabını Polti Kometa Takımı’ndan Davide Piganzoli 3 saat 33 dakika 3 saniye ile kazandı. Piganzoli bu sonuçla Genel Klasmanda birinciliğe yükseldi.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen yarışın Kemer-Tahtalı etabının startına, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Kemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kamil Bozkurt, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Barut Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut ve Tour of Antalya Proje Direktörü Haluk Özsevim, katıldı.

GÜRHAN: ANTALYA’NIN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTEN BİR ORGANİZASYON

Tour Of Antalya’nın şehre değer katan önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Dünyanın en iyi takımları ilimizde koşuyorlar. Bu güzel şehre değer katan, marka değerini yükselten bir bisiklet organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyoruz. Burası biliyorsunuz bir turizm şehri. Bunun yanında biz burayı sporun da başkenti yapma yolunda büyük bir çaba içindeyiz. Her şey var burada. Havaalanına indiği andan itibaren bir sporcunun istediği bir sporseverin istediği her şey şehrimizde mevcut. Kurumların birbiri ile olan ilişkisinin faaliyet yapma refleksini çok daha yüksek tuttuğu, doğal güzellikleri çok özel bir destinasyon. Tabii ki bu özel organizasyonlar sponsorların desteğiyle sürdürülebilir ve daha da anlamlı olur. Destek olan bütün paydaşlarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

MÜFTÜOĞLU: KEMER BİSİKLET SPORU İÇİN ÖNEMLİ BİR İLÇE

Tour Of Antalya gibi birçok bisiklet organizasyonun Kemer’de gerçekleştirildiğine dikkat çeken Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise, “Kemer güzide bir turizm kenti. Bisiklet turizmi ile ilgili çalışmalarını zaten hep önde götürüyoruz. Tüm yaptığımız organizasyonlarda da Kemer’i es geçmiyoruz. Hem Tour Of Antalya, hem Cumhurbaşkanlığı, hem de Granfonda Kemer’de gerçekleştiriliyor. Yani Kemer bisiklet sporu için önemli bir ilçe ve bu önemli ilçede de biz bisiklet federasyonu ve bisiklet ailesi olarak gerekli ehemmiyeti gösteriyoruz. İnşallah burası bir bisiklet kenti olur. Artık Antalya bisiklet turizminde çok farklı bir boyuta geliyor. Bisiklet turizm Antalya’nın tanıtım atağında çok önemli bir rol oynuyor” diye konuştu.

BAŞKAN TOPALOĞLU, SPORTS TV CANLI YAYININA KATILDI

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Tour Of Antalya Powered By Akra 2024’ü takip eden Sports TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Yarışlar öncesinde canlı yayında Kemer ve Kemer’in bisiklet turizmi hakkında bilgiler veren Başkan Topaloğlu, Kemer’in Türkiye’nin en önemli bisiklet destinasyonları arasında yer aldığını söyledi.

BAŞKAN TOPALOĞLU’NUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Başkan Topaloğlu’nun doğum günü nedeniyle yarışlar öncesinde anons yapılarak Başkan Topaloğlu’nun doğum günü kutlandı. Başkan Topaloğlu’nun, “Yarışlar doğum günüme özel olarak düzenleniyor” demesi renkli görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ın damalı bayrağı sallanmasıyla gerçekleşen startta 166 sporcu etaba başladı. Olympos eteklerinde aralarında Q36.5 Pro Cycling Takımından Cyrus Monk, Corratec Vini Fantini Takımından Simone Oliviera, TDT-Ünibel’e Takımından Axel Huens, Beykoz Belediye Spor Takımından Maximilian Stedman ve Vorarlberg Takımından Lukas Meiler önce 45, sonra 1 dakika 15 saniye farkla öne geçerek tempo yaptı ve ardından atağa kalkarak Olympos inişinde farkı 3 dakikaya çıkardı. Bu beşli kaçış grubu ilk tırmanış kapısı olan Belen mevkiine doğru gittikçe artan bir tempo ile pedal bastı. Fakat prim kapısına yaklaşılırken zaman farkı pelotonun da tempo yapmasıyla 1 dakika 15 saniyeye kadar düştü.

Etabın 48.2. kilometresinde ikinci kategori ilk tırmanış kapısı geçildi. Çizgiyi ilk geçen sporcu Vorarlberg Takımından Lukas Meiler oldu. İkinciliği Beykoz Belediye Spor Takımından Petros Mengis, üçüncülüğü Corratec-Vini Fantini Takımından Alessandro Monaco, dördüncülüğü Q36.5 Pro Cycling Takımın’dan Cyrus Monk, beşinciliği de TDT-Unibet Takımından Axel Huens elde etti. Bisikletçilerin saatteki hızı ortalama 36 kilometre olarak ölçüldü ve böylece kaçış grubu ile pelotonun kapıyı tahmini geçiş saati önceden belirlenen 13.28 olarak gerçekleşti.

Etabı Polti Kometa Takımından Davide Piganzoli kazandı.

MAYOLAR SAHİPLERİNİ BULDU

Genel klasman liderine verilen AKRA sponsorluğunda Magenta Mayo’yu Polti Kometa takımından Davide Piganzoli elde etti. 21 yaşındaki İtalyan sporcuya mayosunu Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz giydirdi.

En iyi sprintere verilen Diana Travel Sarı Mayo’yu Polti Kometa Giovanni Lonardi elde etti. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi.

En iyi tırmanışçıya verilen sponsorluğundaki Corendon Airlines Turuncu Mayo’yu Beykoz Belediye Spor’dan Natnael Berhane kazandı. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali takdim etti.

Beyond Antalya klasman liderine verilen Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğundaki Yeşil Mayo’yu TDT-Unibet Takımından Axel Huens kazandı. Fransız sporcuya mayosunu BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut giydirdi.

 

Tour of Antalya, yarın koşulacak 183.9 kilometrelik Antalya-Antalya etabı ile sona erecek.

AdminAdmin