GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-10-2022 23:49

‘Dünya standartlarında hizmet sunmalıyız’

2022 yılının 4’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Turizmin başkenti Antalya’da hizmet kalitesinin de dünya standartlarında olması gerektiğine dikkat çeken Vali Yazıcı; “Hem Antalyalı hemşerilerimize hem de şehrimizi ziyaret eden misafirlerimize dünya standartlarında en iyi hizmeti sunmalıyız” dedi.

‘Dünya standartlarında hizmet sunmalıyız’

Antalya’daki yatırımların, sosyo-ekonomik gelişmelerin, yerel ve bölgesel kalkınma planlarının değerlendirileceği ve bunlara ilişkin sorunların çözümü noktasında kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak için gerçekleştirilen 2022 yılının 4’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti. Yılın son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Murat Sezgin ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

2022 YILI YATIRIMLARINI VE PROJELERİNİ TAMAMLAMAYI ÖNGÖRÜYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yazıcı; “2022 yılının 4’üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştiriyoruz. 2022 yılını yavaş yavaş tamamlıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz yatırımların ve projelerin hepsini tamamlamayı öngörüyoruz. Devam eden proje sayımız şuan için 718 ve bunların proje bedelleri 35 milyon. Şuana kadar bu projelerimizde parasal gerçekleşme oranı yüzde 66,35 olurken bu genel ve özel bütçeli kuruluşlarda yüzde 71,87, belediyelerde ise yüzde 59,67 olarak gerçekleşti.” şeklinde konuştu.

UYUMLU VE İYİ KOORDİNASYONU OLAN BİR ŞEHİRİZ

Antalya’nın başarılı bir turizm sezonu geçirdiğini ve bunun devamı için dünya standartlarında hizmet üretmeye devam etmeleri gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Tüm koordinasyon toplantılarımız da ifade ettiğim gibi Antalya çok önemli bir turizm şehri. Turizmin başkenti Antalya’da hizmet kalitesi çok önemli bir konu. Bunun dünya standartlarında olması gerekli. Hem Antalyalı hemşerilerimize hem de şehrimizi ziyaret eden misafirlerimize dünya standartlarında en iyi hizmeti sunmalıyız. Bunu yapabilmemiz için iyi bir iş birliği, iyi bir iletişim ve koordinasyona ihtiyacımız var. Şehirdeki tüm paydaşlar hangi işi yapıyor olursa olsun sunduğu hizmetle, kattığı değerle buranın dünya şehri olmasına, buranın turizm şehri olmasına, bu şehrin dünyada bilinir olmasına büyük katkı sunuyor. Dünya standartlarında iş üretiyoruz. Bunu da yapmamız gerekiyor. Lütfen bu konuya her birimiz dikkat edelim. Zaman zaman sektörlerle bir araya geldiğimizde dünya standartlarında iş üretildiğini ve de üretilmesi gerektiğini, dünya standartlarında ürün çıkartılması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Aynı şey bizler içinde geçerli. Şuan turizmde 12 milyonu aştık. Bu kadar kişiyi misafir etmek istiyorsak bütün hizmet sunumu yapan şirketler ve kurumlar dünya standartlarında olması lazım.” dedi.

HER SEKTÖRDE KALİTELİ HİZMETİ YAKALAMIŞ DURUMDAYIZ

Tarımdan turizme, sanayiden farklı birçok alana kadar hizmet kalitesini yakaladıklarını aktaran Vali Yazıcı; “Lütfen el birliğiyle bu hizmet kalitesini daha da geliştirerek devam ettirelim. Şehir olarak kapasitemiz ve potansiyelimiz yüksek. Şehir olarak her türlü imkâna sahibiz. Ürettiğimiz hizmetlerin kalitesi ve standardı her şeyin üzerinde olması lazım. Burası bir dünya şehri. Turizmin başkenti. Hepimiz bu bilinçle işlerimizi yapalım. Bu bilince sahip olduğunuzu biliyorum. Uyumlu ve iyi koordinasyonu olan bir şehiriz. Bu noktada diyalog çok önemli. Kurumlar arası diyaloğu bu yüzden eksik etmeyin. İnşallah şehir olarak ahenk içinde çok daha başarılı işlere imza atacağız.” ifadelerini kullandı.

İYİ KOORDİNE OLUP GÜZEL BİR KIŞ GEÇİRELİM

Kış sezonun yaklaştığı ve bu konuda gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı; “Yavaş yavaş kış sezonuna yaklaşıyoruz. Bu noktada hazırlıklarımızı hızlıca tamamlayalım. Kış sezonu ile ilgili ne çalışma ve hazırlık gerekiyorsa bunları hızlıca planlayıp tamamlayalım. Bunun için birkaç ayımız var. Sel vb. afetlerle karşılaşmamak için önlemlerimizi şimdiden alalım. Kışa hazırlıklı olalım. Ayrıca ciddi tarım üretimi yapan bir şehiriz. Kışın çok sayıda seramızda çok ciddi zararlar oluşuyor. Lütfen tüm bu noktalarda gerekli çalışmaları yaparak iyi koordine olup güzel bir kış geçirelim.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda bir yıl önce AHENK Projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı, kurum müdürlerinden ayda bir kere bir okulu ziyaret ederek kitap okuma etkinliğine katılmalarını rica ederek destek istedi. Vali Yazıcı başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge müdürleri ve temsilcileri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin