YAŞAM
Giriş Tarihi : 04-02-2023 00:35

‘Devletin şefkat elini herkese uzatalım’

Vali Ersin Yazıcı, Konyaaltı Muhtarlarıyla bir araya gelerek bölgenin sorunları ve çözüm önerileri hakkında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Omuzlarınızda ağır bir yük var. Sizden en önemli isteğim mahallenizde devletin şefkat eline muhtaç vatandaşlar varsa bunu tespit edip bize bildirmeniz” dedi.

‘Devletin şefkat elini herkese uzatalım’

Vali Ersin Yazıcı, Konyaaltı Kaymakamlığı’nda 30 muhtarın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Konyaaltı Muhtarlarıyla bir araya geldi. Vali Yazıcı başkanlığında gerçekleştirilen ve bölgenin sorunları ile çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunan toplantıya Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ DİNLEMEK İÇİN BURADAYIM

Konuşmasına muhtarların halk tarafından seçilerek onurlu bir görev ifa ettiklerini vurgulayarak başlayan Vali Yazıcı; “Antalya’mızın tüm ilçelerinde zaman zaman gerçekleştirmiş olduğumuz muhtarlar toplantımızda bugün de Konyaaltı’ndaki muhtarlarımızla bir aradayız. Mahallelerinizdeki sorunları ve çözüm önerilerini dinlemek için buradayım. Halkımız size güvendiği için sizleri seçiyor. Bu yüzden kendinizle gurur duymalısınız, seçilerek bu göreve geliyorsunuz. Halkımız sizleri seçerken, sen benim mahallemi temsil edebilirsin, sen benim ihtiyaçlarımı gözetir, dertlerimle dertlenir ve çözüm bulmak için uğraşırsın diye düşünerek sizleri seçiyor. Bu yüzden omuzlarınızda ağır bir sorumluluk var. Mahallenizdeki gencinden yaşlısına, çocuğundan büyüğüne her biriyle ilgilenmek sizlere düşüyor. İnanıyorum ki hepiniz bu sorumluluğun bilinciyle hareket ederek, mahallenize en iyi hizmetleri götürme noktasında çalışmalarınızı yürütüyorsunuz.” diye konuştu.

BENDE DAİMA SİZLERİN YANINDA VE DESTEKÇİSİYİM

Muhtarların önemine değinerek vatandaşlarla devlet arasında bir köprü görevi gördüklerine dikkat çeken Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Sizler hem milleti hem de devleti temsil ediyorsunuz. Sizler devlet ile vatandaş arasında bir köprü görevi görüyor, vatandaşlarımıza hizmet etme noktasında başarılı işler ortaya koyuyorsunuz. Gerçekleştirdiğiniz bu önemli görevde ben de daima sizlerin yanında ve destekçisiyim.”

İŞLERİNİZİN TAKİPÇİSİ OLUN

Muhtarların mahallelerindeki sorunlarla ilgili kamu kurumlarına gelip talepte bulunduklarını ve bu taleplerin her zaman hızlı bir şekilde sonuçlanmadığını söyleyen Vali Yazıcı; “Kamu idarelerine gelip mahallenizdeki sorun ve sıkıntılarla ilgili taleplerde bulunuyorsunuz. Başta ben olmak üzere buradaki tüm kamu idarecileri arzu eder ve isteriz ki bütün sorunlar hemen çözülsün. Ama 31 yıllık idarecilik hayatımda bu hiçbir zaman olmadı. Maalesef ki her şey çok hızlı olmuyor. Bu işleri zamana yayarak çözmeye çalışıyoruz. Bu noktada sizden en önemli isteğim, işlerin takipçisi olmanız.” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUĞU MUHTARLARIMIZA YÜKLÜYORUM

Her yıl Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında Valiler toplantısı yapıldığına ve bu toplantıda özellikle devletin fakruzaruret içerisinde olanlara yardım elini uzatması gerektiğinin vurgulandığını aktaran Vali Yazıcı; “Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında her yıl Valiler toplantısı gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bize orada hep şunu söylüyor. Fakruzaruret içinde olup devletin şefkat eline ihtiyaç duyan herkese yardım etmemizi ve bunun vebalini bizlere yüklüyor. Ben de bu sorumluluğu şehrimizde muhtarlarımıza yüklüyorum. Antalya büyük bir coğrafya. Şehrimizde, 19 ilçede olmak üzere 2 milyon 600 bine yakın yaşayan var. Sizden ricam şudur ki, mahallenizde yaşlı, bakıma muhtaç olan herkesi ama herkesi belli periyodlarla ziyaret edip eksikliklerini bize bildirmeniz. Fakruzaruret içerisinde bulunan, muhtaç olan insanlara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkat elini uzatması gerektiğini asla unutmayın. Biz büyük bir devletiz, büyük bir milletiz. Garibana, yardıma muhtaç olana tarihte olduğu gibi her zaman sahip çıkmışızdır. Özellikle son 20 yılda devlet olarak yardıma muhtaç vatandaşlarımızı daha çok koruyup kolluyoruz. Bu konuda devlet olarak çok iyi bir yol kat ettik. Bu yardımları bazı vatandaşlarımız bilmiyor ya da bilse bile gelip bu başvuruları yapamıyor. Muhtarlarımızdan bu tür vatandaşlarımıza öncü olmalarını ve yaralarına hep birlikte merhem olmamızı istiyorum. Omuzlarınızda ağır bir yük var. Sizden en önemli isteğim mahallenizde devletin şefkat eline muhtaç vatandaşlar varsa bunu tespit edip bize bildirmeniz. İnşallah toplantımız hem Antalya’mıza hem de Konyaaltı’mıza hayırlı olur.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından toplantıya katılan muhtarları tek tek dinleyen Vali Yazıcı, muhtarlar tarafından dile getirilen konuları not alarak, çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin