EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-06-2023 03:15

‘Çocuklarımızın yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır’

Vali Ersin Yazıcı, Ahenk Projesi Kapsamında, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “2. Korkuteli Eğitim Şenliği”nin açılışını gerçekleştirdi. 66 okuldan 9 bin 554 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği şenlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Çocuklarımızın mutlu olduğu ve yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır” dedi.

‘Çocuklarımızın yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır’

Ahenk Projesi kapsamında, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ve 66 okuldan 9.554 öğrencinin bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği “2. Korkuteli Eğitim Şenliği” düzenlendi. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin resim, müzik, el işçiliği, halı dokuma, sportif etkinlikler vb. daha birçok çalışmanın sergilendiği şenliğe Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhanettin Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı.

ÖZGÜVENLERİNİ YÜKSELTECEK BİR ETKİNLİK

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen ve anaokulundan liseye kadar çocukların bir yıl boyunca yaptıkları etkinliklerin sergilendiği şenliğin açılış kurdelesini kesen Vali Yazıcı, daha sonra protokol üyeleriyle stantları gezerek öğrencilerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Stantları ziyareti sırasında çocukların yaptığı çalışmaları yakından inceleyen Vali Yazıcı, geçlerin yaptıkları başarılı işleri sergilemeleri ve kendilerine olan özgüvenlerini yükseltmeleri açısından etkinliğin önemine dikkat çekti.

66 OKULDAN 9 BİN 554 ÖĞRENCİ

11 Haziran tarihine kadar devam edecek olan 2. Korkuteli Eğitim Şenliği’ndeki stantları gezisinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Eğitimde nitelik ve kaliteyi artırmak amacıyla başlattığımız AHENK Projemiz kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de AHENK Projemiz kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen eğitim şenliğinde çocuklarımızla bir aradayız. Şenliğimizde, Anaokulundan liseye kadar 66 okuldan 9.554 öğrencimiz 135 stantta bir yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri, ortaya çıkardıkları ürünleri sergileme imkânı buluyorlar. Müzikten tarihe, sağlıktan kimyaya her alanda serginin olduğu stantları büyük bir keyifle gezdik. Etkinlik tam bir şenlik havasında geçiyor ve gençlerimiz burada kendi yaptıkları ürünleri tanıtma fırsatı buluyor. Bu anlamda da çok önemli bir etkinlik.” şeklinde konuştu.

Şenlik Kapsamında 2 Gündür Devam Eden Bir Kitap Fuarımız Var

Etkinlikler kapsamında açılan kitap fuarına da dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi: “Çok güzel ve cıvıl cıvıl bir şenlik oluyor. Şenlik kapsamında 2 gündür devam eden bir kitap fuarımız var. Bu fuarımızda etkinlik kapsamında 1 hafta boyunca devam edecek. Özellikle bu güzel kitap fuarının yapımında emeği geçen Kaymakamlığımıza, Korkuteli Belediyemize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Beraber ve koordineli bir şekilde hareket edip bu güzel ortamı çocuklarımıza hazırladılar.”

İYİ BİR EĞİTİM ALMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çocuklar ve gençlerle bir araya geldiği programların kendini mutlu ettiğini aktaran Vali Yazıcı; “Çocuklarımızın mutlu olduğu ve çocuklarımızın yüzünün güldüğü alanlar en güzel alanlardır. Okullarımızda da yaptığımız projeler ve etkinliklerle çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye ve onları mutlu etmeye gayret ediyoruz. Tüm çalışmalarımız, çocuklarımızın yüzlerini güldürmek ve onları iyi bir eğitimle geleceğe hazırlamak için. Ben tekrardan şenliğin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Yazıcı ve protokol üyeleri “2. Korkuteli Eğitim Şenliği” ziyaretinin ardından Korkuteli Belediyesi tarafından yaptırılan ve çocukların eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda eğitimlerine de katkıda bulunacak Melikşah Çocuk Merkezi’ni gezip yetkililerden bilgi aldı. (Haber Merkezi)

AdminAdmin