CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirecek. İlk programını CHP Antalya İl Başkanlığında düzenleyen Özgür Özel, İl Başkanı Nail Kamacı ve partililerle bir araya geldi. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek eşliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye” açıklamasını değerlendirdi. Özel, “Sayın Erdoğan'ın yaptığı konuşmada sarf ettiği cümleler son derece dikkat çekici, endişe verici. Çünkü Sayın Erdoğan herhangi birisi değil, TBMM kürsüsünde İsrail'in gelecek hedefleri arasında topraklarımız olduğunu söylediğinde bu çok mühim bir konudur. TBMM'nin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. En kısa sürede Sayın Erdoğan'ın Meclisi bilgilendirmesini, ilgili bakanların TBMM'ye hem askeri açıdan hem dış politika açısından bu tip bir durumda Türkiye'de yaşanacaklar noktasında tüm bilinmezlikleri ortaya çıkaracak, tüm spekülasyonları ortadan kaldıracak şekilde bir bilgilendirme yapmalarını diliyoruz. Şüphesiz böyle bir bilgilendirmenin Sayın Erdoğan'ın da mutlaka mecliste bulunduğu, bakanların yanıtlayamadığı konularda da soruları yanıtlayacağı şekilde olması son derece önemlidir. Bir kapalı oturum şeklinde yapılmasını istiyoruz, çünkü istihbarat değeri olan bilgiler vardır, onu burada söyleyemem dedikten sonra bu spekülasyonların önü alınmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne böyle açıktan bir tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu bütün somut gerekçeleriyle milletin meclisinden, milletin vekillerinden gizleyemez" ifadelerini kullandı.
"BİR RİSK GÖRÜYORLARSA ANLATSINLAR, GEREĞİNİ HEP BERABER YAPALIM"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bilgilendirilme yapılmadığı sürece insanların aklında farklı düşünceler oluşabileceğine dikkat çekerek, "'Tehlike büyük, bir arada duralım, savaş tehlikesi var' söylemleriyle bunun Erdoğan açısından geçmişte de gerilimi artırdığı, büyük tehlikelere işaret ettiği ve 'Açsınız, yoksulsunuz, işsizsiniz' ama 'Tehlike büyük, beni desteklemelisiniz' noktasındaki faydacılığından herkes endişe ediyor. Elbette İsrail'in yaptığı insanlık suçunu ilk günden beri lanetledik. Dünyadaki tüm sol sosyal demokrat parti liderlerine ıslak imzayla Filistin'i tanımları için mektup yolladım. Sosyalist Enternasyonel'in her toplantısında Filistin'i ekletiyorum. İsrail'in saldırganlığına karşı her türlü diplomatik atak, uluslararası kurumların harekete geçilmesi noktasında hükümet ne yapacaksa destekliyoruz. Ama meclis açılışında 'Yakında bize saldıracaklar, tehlike büyük' deyip endişe sağlamak, şu sonucu doğurmasın; bugün Türkiye'de en büyük sorun ne denildiğinde ortaya yoksulluk çıkıyor, güvenlik kaygıları öne çıktığında bunlar geriye gidiyor. Hayat pahalılığını gidermeyip, 'tehlike büyük' söylemlerine milletin karnı tok, çünkü milletin karnı aç. Bir risk görüyorlarsa anlatsınlar, gereğini hep beraber yapalım. Gün birlik olma günüyse en iddialı parti biziz, bugüne kadar Türkiye'yi kutuplaştırdınız. Bundan kim fayda gördü?” diye konuştu.
Birliğin ve beraberliğinin teminatının CHP olduğunu kaydeden Başkan Özgür Özel, “Bütün muhaliflere düşman hukuku uygulayanlar şimdi 'İsrail saldıracak, birlik beraberlik zamanı' diyor. Bu ülkede her zaman birlik beraberlik zamanı. Bir savaş olduğunda bu ülkeyi savunmayı dedelerimiz gibi Çanakkale'de Conk Bayırı'nda Anadolu'nun dört bir karışında kefensiz yatanların torunları burada. Tehlike büyükse önce bu milletin her bir ferdiyle kucaklaşılacak. Bu ülkenin dört bir tarafıyla helalleşilecek. Bir İsrail tehlikesini ortaya koyup, toplanın arkama geçin devri geride kaldı. Bu ülke için İsrail kim cürmü kadar yer yakar, eğer ki bu ülkede birlik beraberlik olacaksak; bu ülkeyi Samsun'dan yola çıkıp, Sivas'tan başlayıp bu ülkeyi kurtarana kadar nefes almadan koşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti buradadır. Canıyla, bütün iradesiyle ortada. İsrail meselesini varsa tehdit bilmek istiyoruz, İsrail'in gücü Türkiye'ye yetmez. Netanyahu'nun alnını karışlarız ama bu sorunla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz” dedi.
KEPEZ SANTRAL MAHALLESİ’NDE ANAHTAR SEVİNCİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bin 68 dairenin hak sahiplerine teslim edileceği törene katıldı. Anahtar teslim törenine Özel’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, İl Başkanı, CHP Antalya Milletvekilleri, İlçe belediye başkanları, muhtarlar, hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
SÖZLERİNİ YERİNE GETİREMEDİLER
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törende yaptığı konuşmasında, “2017 yılında protokolü yapılan iki yıl içinde evlerin anahtarlarını 2019 seçiminde size vereceğiz diye söz verdikleri ama iktidara geldiklerinde bir tek çivi çakmadıkları bir kentsel dönüşüm projesi var. Söz verdiler 30 ayda tüm evleri, 6417 haneyi vereceklerdi. Bunun 5073 tanesi hak sahiplerine aitti ama hiçbirisini vermediler. Öyle bir sözleşme yapmışlar ki öyle bir cennet vadetmişler ki hiç okumadan imza atmış insanlar. Şimdi 750 lira taşınma yardımı sözüyle, 2 yılda evini alacaksın denilen insanlar, açıkta kaldılar. 5073 hak sahibine tek bir anahtar verilmedi. Başkan Böcek benim önceliğim bunu hızla tamamlamak dedi ve bugüne kadar dört kez anahtar teslim töreni yaptı beşincisine gelmek bana nasip oldu” dedi.
ANAHTARLAR TESLİM EDİLDİ
Daha sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından evleri tamamlanan1068 hak sahibini temsilen 11 hak sahibine daire anahtarları ve ev hediyeleri teslim edildi. Evlerine kavuştukları için büyük mutluluk yaşayan hak sahipleri ile toplu fotoğraf çekildi.
TURİZMCİLERLE TOPLANTI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde turizm sektör temsilcileri ile de bir araya geldi. Sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya Antalyalı turizmciler yoğun ilgi gösterdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, turizmcilerle verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, turizmin ulusal bir mesele olduğunu söyledi. Turizmin herkese faydası olan bir sektör olduğunu ifade eden Özel, “Turizm için birlik ve beraberlik içinde davranmalıyız. Bugün Antalya’da 1672 tanesi basit belgeli turizm tesisi, 984 tanesi işletme belgeli olmak üzere 2656 tane tesisimiz var. Resmi rakamlara göre 559 bin 560 bin yatak kapasitesine sahip. Yakın zamanda yatırım belgeli 33 bin yatak daha eklenecek 600 bin seviyesine ulaşacak. Bu sayının hızla artmasını ümit ediyoruz” dedi.
CHP LİDERİ ÖZEL, KEPEZ’DE
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kepez Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve CHP heyeti tarafından belediye binası önünde karşılandı. Antalyalıların yoğun ilgisi ve sevgi gösterileri eşliğinde belediye binasına giriş yapan CHP Genel Başkanı Özel, belediye meydanında toplanan Antalyalılara balkondan seslendi. Bir günlük Antalya ziyaretinde ilçe belediyeleri içinde Kepez’e geldiğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Özel, “Mesut Başkana, örgütüme ve ailesine sözüm vardı. O sözü bugün tutmaya geldim” dedi.
KEPEZ’İN VE ANTALYA’NIN KAHRAMANLARI
“Bir yanımda Kepez’in kahramanı, diğer yanımda Antalya’nın kahramanı var” diyerek sözlerini sürdüren Özel, “Antalya’yı hiçbir partiden iki kez üst üste kazanan kimse yok. Muhittin Böcek’i, yürekten tebrik ediyorum. Antalya’nın yüzde 95’ini CHP’li belediyeler kazandı. Bundan sonra Antalya’da belediyecilik hizmetleri de sosyal yardımlarda Antalya’ya yakışan biçimde olacak. Emin olun, bundan sonra Antalya Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olacak. Antalya’da seçimleri kazanırken Türkiye ittifakı dedik. Kepez’de, Kepez ittifakı dedik. İttifakımız Kepez, işimiz gücümüz Kepez diyen Mesut Başkana, Antalya’da işimiz gücümüz Antalya diyen, Muhittin başkanı seçerken renklerimiz; ay yıldızlı al bayrağın renkleri kırmızı ile beyazdı. Sloganımız kırmızı beyaz en büyük Türkiye idi. Biz Kepez’de de Antalya’da da sosyal demokratla, muhafazakar demokratla, milliyetçi demokratla, Türk demokratla, yeter ki vatanını milletini bayrağını sevsin. Atatürk’ümüzü sevsin. Hepsiyle beraber olduk, hepsiyle beraber olacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin birinci partisini kurdu. O partiyi birinci parti yaptı, bu parti ikinci parti olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir. Her derdin bir çaresi vardır, her derdin çaresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bundan şüpheniz olsun” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye meydanını dolduran Antalyalılara, “Kepez’e sahip çıkın, partinize sahip çıkın, başkana sahip çıkın, Türkiye’ye sahip çıkın” diyerek, sözlerini tamamladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, balkon konuşmasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün makamında, belediye meclis üyeleri, CHP il ve ilçe örgütleri ile bir araya geldi. (Haber Merkezi)