ANTALYA
Giriş Tarihi : 03-07-2024 11:36

Cami kubbesinde mahsur kalan yaralı leyleğe kurtarma operasyonu

Serik ilçesinde cami kubbesinde yaşayan leylek ailesinden bir ayağı olmadığı için uçamayan yavru leylek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Cami kubbesinde mahsur kalan yaralı leyleğe kurtarma operasyonu

Serik ilçesinde cami kubbesinde yuva yapan leylekler, bu yıl yavrularıyla birlikte yaşıyor. Cami etrafında oturan vatandaşlar tarafından yavru leyleğin bir ayağının olmadığı fark edilince itfaiye ekiplerine haber verildi. Kubbeden itfaiye ekipleri tarafından alınan yavru leyleğe, cami imamı ve yaz kursu öğrencileri sahip çıktı.

DOĞAL YAŞAM PARKI'NA GÖTÜRÜLDÜ

Çocuklar tarafından şefkat gösterilen leylek, daha sonra tedavi için Serik belediyesi veterinerlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak Antalya Doğal Yaşam Parkı'na götürüldü. Caminin din görevlisi Yavuz Karabulutoğlu, "Hayvanın bacağı kopmuş, komşular görmüş ihbar etmişler. İtfaiyeci arkadaşlar geldiler, sağ olsunlar indirdiler. Nasıl olmuş bir bilgimiz yok. Her sene caminin üzerine yuva yaparlar. Kubbede 2 yavru ve anne baba olmak üzere 4 leylek yaşıyor" şeklinde konuştu. (İHA)

AdminAdmin