GÜNDEM
Giriş Tarihi : 19-08-2024 17:45

“Burası Kemer Halkının!”

Kemer’de 2004 yılından bu yana halka açılması beklenen Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Kındılçeşme Kamp Alanı ve Günübirlik Kullanım Alanı ile ilgili tepkiler sürüyor. Kemer Gözcü Gazetesi’nin de sürekli gündeme getirdiği ve 20 yıldır atıl vaziyette kaderini bekleyen alan için kamu kurumları da yarış içine girdi. Halka açılması yerine sadece kamunun kullanımına verilmesi iddiası üzerine alan önünde basın açıklaması yapıldı. CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun da katıldığı açıklamada, Kındılçeşme’nin Kemer Belediyesi tarafından işletilerek halka açılması istendi. Öte yandan önümüzdeki günlerde alanın halka açılması için eylem yapılacağı öğrenildi.

“Burası Kemer Halkının!”

Şüheda PARTAL

Kemer’de Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Kındılçeşme Kamp Alanı ve Günübirlik Kullanım Alanı, giriş ücreti tahsili, büfe, fırın, plaj faaliyetleri ve saha temizliği işletmeciliği 24 Şubat 2004 yılında ihale edilmiş, ihaleyi kazanan firma ile 24 Mart 2004 yılında sözleşme imzalanarak 29 yıllığına kiraya verilmişti. Aradan geçen 20 yıllık zaman içerisinde tüm planları Danıştay ve mahkemelerce iptal edilen Kındılçeşme’nin halka hala açılmaması ilçede tepkiyle karşılanırken, atıl bir şekilde kaderine terk edilen alan için kamu kurumlarının da yarış içine girdiği öğrenildi.

Kemer Gözcü Gazetesi olarak da sürekli gündeme getirdiğimiz Kındılçeşme’nin halkın kullanımı yerine bir kamu kurumuna verilerek kurum personelin kullanımına verileceği iddiası üzerine alan önünde toplanan CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Akın ve Cansın Efir, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Esat Aktaş, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, Göynük Mahalle Muhtarı Sadık Şen ile sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar basın açıklaması yaparak Kındılçeşme’nin halka açılmasını istedi. Öte yandan basın açıklaması sırasında katılımcılar tarafından alanın halka açılmaması durumunda eylem yapılması da kararlaştırıldı.

KAYA: İŞLETEMİYORSANIZ BELEDİYEYE DEVREDİN

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Kemer daha bilinmezken Kındılçeşme’nin kamp alanı olarak Türkiye’de tanınan bir yer olduğuna dikkat çekti. Kaya, yaptığı açıklamada, “Burası daha Kemer bilinmezken Türkiye'de çadır kamp alanı olarak bilinen vatandaşlarımızın, Kemerli hemşerilerimizin, Antalyalı hemşerilerimizin günübirlik alanı olarak kullandığı denize girdiği güzel bir alandı. 2004 yılında burası bir şirkete Milli Parklar tarafından ihale edildi. Sonrasında vatandaşlarımızın tepkisiyle sivil toplum kuruluşlarının açtığı davalar sonucunda bu ihale iptal edildi. Fakat burada da uzun sürede kaybeden yine hemşerilerimiz oldu. Çünkü yaklaşık 20 senedir Kındılçeşme vatandaşlarımıza kapalı bir şekilde. Gelinen nokta itibariyle de yapılan girişimler sonucunda buranın bir yere verileceğini öğrendik. Kındılçeşme gibi Kemerli hemşerilerimizin, Antalyalı hemşerilerimizin yaşam alanı olan bu yerin tekrar Milli Parklar tarafından vatandaşlarımıza açılarak işletilmesini istiyoruz. Eğer bu işletmeyi yapamıyorsanız belediyemize devredin. Belediyemiz kamu yararı gözeterek burayı halkımıza, vatandaşlarımıza açsın. Böyle eşsiz yerlerimizin sonsuza dek vatandaşlarımızın olarak kalması gerekmektedir. Bunun X partisi, Y partisi yok. Dolayısıyla biz tamamen kamu yararı gözeterek vatandaşımızın hakkını ve hukukunu korumak için buradayız. Bizim zaten siyasetçiler olarak da ana görevimiz, ana amacımız da budur” dedi.

TOPALOĞLU: KEMER BELEDİYESİ BURAYI EN İYİ ŞEKİLDE İŞLETİR

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, Kemer’de yeteri kadar turistik tesisin olduğunu ifade ederek, Kındılçeşme’nin belediyeye devredilmesi halinde en iyi şekilde işletileceğini söyledi. Alanın atıl kalmasıyla orman yangınları açısından tehlikeli bir yer haline geldiğini de işaret eden Topaloğlu, “Ben 1978 yılında Kemer’e geldiğimde, hem çadır hem de karavanlı piknik alanıydı burası. Yani bir 5 yıldız otelden yer ayırttırır gibi önceden yerler ayırttırılır ve burayı Orman Bakanlığı işletiyordu. Buranın çamaşırhanesi, mutfağı, bulaşıkhanesi, her şeyi vardı, pırıl pırıl bir yerdi. Ama nedense işte 20 yıl önce bir şirkete burası tahsis edildi. Ama bu tahsis hukuk mücadeleleriyle Danıştay 6. Dairesi tarafından tüm planların iptal edildi. İkincisi Antalya 3. İdari Mahkemesi yapı ruhsatını iptal etti. Arkasından da Kemer Belediyesi burayı yıkım için geldiği zaman Milli Parklar ‘siz burayı yıkarsanız borç çıkar’ diye topu taca attı. Her ne kadar Milli Parklar burada yapı kayıt belgesi de alsa onun böyle bir hakkı yok. Çünkü Danıştay bunların hepsini iptal etti. Şimdi sonuç olarak bizde yeteri kadar turistik tesis var. Ama bir de vatandaşın da girebileceği bir yer olmalı. Yeteri kadar otel varken daha fazla turistik ve lüks yer açılmasına gerek yok. Buranın tekrar eski hale dönerek Kemer ve bölge halkının kullanımına ve Türk halkının kullanımına açılmasını istiyoruz. 20 yıldır mezbelelik bir şekilde duruyor burası. Ben geçenlerde gittim. Ağaçlar kurumuş, yere yatmış, otlar kurumuş. Her an için burada bir tehlike arz eder. Onun için de burayı Kemer Belediyesi'ne versinler. Kemer Belediyesi burayı en iyi şekilde işletir. Hem halk mutlu olur hem Kemer halkı mutlu olur, hem de belediye mutlu olur. Biz Kındılçeşme'yi istiyoruz. Bu çok hızlı gelişen bir olaydı. Sayın Ahmet Yenigün, bizleri aradı. Kendisine de organizasyon için teşekkür ediyoruz. Bir sonuç çıkmazsa önümüzdeki günlerde çok daha teferruatlı, davullu zurnalı tüm halkı burada yürüterek bir eylem yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

SÖNMEZ: TEKRAR HALKA KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği Başkanı (KEMİAD) Rıza Sönmez de alanın 2004’den bu yana vatandaşın elinden alındığını bir şirkete tahsis edilmekle ilgili bir süreç başlatıldığını anlattı. Kemer halkı ve KEMİAD olarak uzun yıllardır alanın Kemer halkına kazandırılması için mücadele ettiklerine değinen KEMİAD Başkanı Sönmez, “Önceki başkanımız Ali Nail Kılıç'ın olduğu dönemlerde çok emekler verildi. Bizler de bu süreci yakinen takip ediyoruz. Ama son dönemde bu ihalenin iptal olduğu ve Milli Parklara tekrar geri geçmesine rağmen bu 85 dönüm arazi hala halka açılmadı. Daha öncesinde bunun bir kısmı halka açıldı diye bir duyuru yapıldı, ancak bu da halk için geçerli bir cevap değildir. 2004'ten önceki gibi Kemer ve Antalya halkının pikniğini yaptığı, denizine girdiği, konserlerin yapıldığı alan olarak tekrar halka kazandırılmasını istiyoruz. Bu konuda aksine hamleler olduğuna dair duyum aldığımız için bugün burada toplandık. Buradaki niyetimizi açığa kavuşturuyoruz. Eğer bu konudaki niyetler ve hamleler daha ciddi ve ısrarlı hale gelirse, biz çok daha geniş kitlelerle bunun karşısında cevap olarak duracağız.”

ERKAL: ARTIK HALKA AÇILSIN

Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal ise, Kındılçeşme’nin artık halka açılması gerektiğine işaret ederek, “Antalya'da Kemer denince ilk akla gelen ve Kemer'in ilk kamp alanı olarak kullanılan Kındılçeşme’nin tekrardan ve sadece halkın kullanımına açılmasını istiyorum” dedi.

Öte yandan önümüzdeki günlerde alanın halka açılması için eylem yapılacağı öğrenildi.

AdminAdmin