ANTALYA
Giriş Tarihi : 14-08-2022 14:32

‘Esnaf şehrin nabzıdır’

Vali Ersin Yazıcı, Alanya’ya düzenlediği çalışma gezisi kapsamında Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası, Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni ziyaret etti. Sorun ve talepleri dinleyen Vali Yazıcı; “‘Esnaf kalkınırsa ülke kalkınır’ mottosuyla toplumumuzun temel direği olan esnafımızın her zaman yanındayız” dedi.

‘Esnaf şehrin nabzıdır’

Alanya ilçesine çalışma gezisi düzenleyen Vali Ersin Yazıcı, sırasıyla Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası, Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni ziyaret ederek bilgi aldı. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel eşlik etti.

Alanya’nın Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Alanya gerçekten tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle harika bir yer. Bu güzel ilçemizi ziyaret edip esnaflarımızla bir araya gelmekten onların sorunlarını ve taleplerini yerinde incelemekten son derece memnunum. İnşallah gerçekleştirmiş olduğumuz çalışma gezimiz hem Antalya’mız hem de Alanya’mız için hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

‘ESNAF KALKINIRSA ÜLKE KALKINIR’

Temaslarına ilk olarak Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası’nı ziyaret ederek başlayan Vali Yazıcı, Başkan Velittin Yenialp ve Yönetim Kurulu Üyelerinden faaliyetleri ve bölge esnafı hakkında bilgi aldı. Katıldığı her programda esnafın daima destekçisi ve yanında yer aldığını söyleyen Vali Yazıcı; “‘Esnaf kalkınırsa ülke kalkınır’ mottosuyla toplumumuzun temel direği olan esnafımızın her zaman yanındayız. Bugünde buraya esnafımızın sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için geldim. Bir esnaf çocuğu olarak esnaflarımızın görüşleri benim için önemli.” ifadelerini kullandı.

‘YANIMIZDA OLMANIZ BİZLERİ ÇOK MUTLU EDİYOR’

İkinci ziyaretini Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na gerçekleştiren Vali Yazıcı, Başkan Nuri Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi. Alanya’daki esnaf ve sanatkârların mesleki faaliyetleri üzerine bilgiler aktaran Oda Başkanı Demir; “5.100 üyemiz ile Alanya’daki en büyük odayız. Gerçekten her zaman denildiği gibi esnaf dostu bir Valimiz var. Antalya, Antalya’ya layık bir Valiyle yönetiliyor. Şehrin tüm paydaşlarının sorunlarını yerinde dinliyorsunuz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor.” diye konuştu.

‘ESNAF ŞEHRİN NABZIDIR’

Esnafların şehrin nabzını en iyi tutan kurumlar olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Bir şehirde ya da bir bölgede ne olup bittiğini orada neyin aksadığını veya neyin olumlu yönde gittiğini en iyi esnaflarımızdan öğreniriz. Esnaf şehrin nabzıdır. Esnafla bir araya geldiğimizde kesinlikle şehrin merkezinde ya da kırsalında ne oluyor ne bitiyor en iyi şekilde görebiliyoruz.” dedi.

‘HAREKETLİLİK ARTARAK DEVAM EDECEK’

Ziyarette Alanya esnafının durumuyla ilgili Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Demir’den bilgi alan Vali Yazıcı; “Bu sezon turizmdeki hareketlilik ve yükseliş tüm sektörlerimize olumlu yönde yansıyor. Bu yaz tüm sektörlerimiz iyi gidiyor. İnşallah bu hareketlilik yılsonuna kadar artarak devam edecek.” şeklinde konuştu.

‘BAŞARILI ÇALIŞMALARIN MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK’

Son ziyaretini Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ne (ALTİD) gerçekleştiren Vali Ersin Yazıcı, Oda Başkan Vekili Mehmet Dahaoğlu ile Antalya’nın yükselen turizm sayıları, yılsonu hedefleri ve Alanya turizmi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Şehrin turizmine katkı sağlamak adına şehrin dinamikleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Akdeniz’in incisi, turizmin başkenti Antalya’mızın turizmine katkı sağlamak için şehrin dinamikleriyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu sezon bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. İnşallah önümüzdeki yıllar daha da iyi noktalara geleceğiz.”

‘BİR DÜNYA MARKASI OLAN ALANYA’MIZI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Antalya’nın dünyanın en güzel destinasyonlarından bir tanesini olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olan Antalya’da görev almak ve hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. İnşallah bu şehirde turizme çıkan tüm yollara el birliğiyle katkı sunmaya, bir dünya markası olan Alanya’mızı daha da büyütmeye, yüceltmeye ve tanıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin