ANTALYA
Giriş Tarihi : 15-10-2023 16:40

Kepez’den trafiği rahatlatan çalışmalar

Kepez Belediyesi, Merkez Bankası Antalya Şubesi’nin önünde bulunan kavşaktaki trafik yükünü azaltmak amacıyla Hürriyet Caddesi’nden Gülveren Mahallesi’ne tek yönlü yeni bir bağlantı yolu açtı.

Kepez’den trafiği rahatlatan çalışmalar

Kepez Belediyesi, sorumluluk alanlarında yaptığı yol çalışmalarıyla şehir içi ulaşımın kolaylaşmasına, trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlıyor. Masa Dağı bölgesinde, şehrin her iki yakasını bağlayan caddeler açan Kepez Belediyesi, protokol yolu Gazi Bulvarı’nın devamındaki Hürriyet Caddesi’nde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışmalara da imza attı.
Özellikle Hürriyet Caddesi ile 75. Yıl Caddesi’nin kesiştiği kavşakta trafik sıkışıklığı yaşanıyordu.

YOL GENİŞLETMESİ 75. YILI RAHATLATTI

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bu trafik sıkışıklığına çözüm bulmak amacıyla bölgede iki önemli yol düzenlemesi çalışması gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü, ilk olarak Gülveren Mahallesi’nde kentsel dönüşümün yapıldığı bölgeye ulaşımı sağlayan 3700 Sokak’ta düzenleme yaptı.
Bu düzenleme, Kültür Mahallesi’nde üniversite öğrencilerine yönelik ticari işletmelerin bulunduğu 3805 Sokak ile 3700 Sokak’ı ayıran 75. Yıl Caddesi üzerindeki kavşaktaki trafik akışını rahatlattı.

HÜRRİYET’TEN ÜÇ MAHALLEYE ALTERNATİF YOL

Fen İşleri Müdürlüğü, daha sonra 3700 Sokak’ın yanındaki yeşil alanın batı uçundaki imar yolunu da ulaşıma açtı. Yol çalışması, Hürriyet Caddesi ile Gülveren Mahallesi 3700 ve 3710 sokaklar arasında gerçekleştirildi. Tek yönlü bu yol ile Hürriyet Caddesi’nden Gülveren, Yeşilyurt ve Şafak mahallelerine yeni bir bağlantı yolu oluşturuldu. Böylelikle şehir merkezinden gelen sürücüler, 75. Yıl Caddesi’ni kullanmadan, yeni açılan yol sayesinde Gülveren, Yeşilyurt ve Şafak mahallelerine gidebilecek. Fen İşleri Müdürlüğü, zemin tesviye çalışmasını tamamladığı bağlantı yolunun sıcak asfaltını önümüzdeki günlerde yapacak. Trafik işaret ve levhalarının konulmasından sonra yol ulaşıma açılacak. (Bülten)

AdminAdmin