SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2024 01:02   Güncelleme : 01-11-2024 01:04

Başkan Topaloğlu, 180 günlük projelerini açıkladı

31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yeni dönemine de hızlı başladı. Seçimler öncesi verilen sözleri yerine getirmeye başlayan ve projelere yenilerini de ekleyen Topaloğlu, 180 günlük proje maratonunu Kemer Gözcü Gazetesi ile paylaştı.

Başkan Topaloğlu, 180 günlük projelerini açıkladı

Şüheda PARTAL

Özellikle eğitim alanında yaptığı projelerle Türkiye’de örnek olan projelere imza atan Topaloğlu, turizm sektörüne yönelik projelerine de devam ediyor.

KEMER TANITIM FİLMİ

Bu yılın başında yeni turizm sezonu için hazırlanan turizm tanıtım filminin sergilendiği turizm fuarlarında büyük beğeni topladığının altını çizen Başkan Topaloğlu, “Kemer’imizi her yönü ile tanıtan bir turizm tanıtım filmimiz var. Farklı formatlarını tüm turizm fuarlarında yerli ve yabancı misafirlerimizle paylaşıyoruz. Ve karşılığını da büyük bir beğeni olarak alıyoruz” dedi.

HELLO OTEL İLE TANITIM ANLAŞMASI

Turizm tanıtımı için Hello Otel ile yapılan tanıtım anlaşmasının önemine de işaret eden Başkan Topaloğlu, “Kemer'imizin tanıtımı için çalışmaya devam ediyoruz. Turizmci belediye meclis üyemiz Cansın Efir’le birlikte Hello Otel ile tanıtım anlaşması imzaladık. Hello Otel'in de gücü gücümüze güç katacak. Belediyemiz, Hello Otel ve KEMİAD'ın ortak yaptığı acentelere tanıtım gezisinden olumlu geri dönüşler aldık. Acente yetkilileri, Tahtalı Dağı'nın zirvesinden deniz seviyesine uzanan bu geziyi çok beğendiklerini söylediler. Mayıs ayında 600 acenteci Kemer'imize geldi. Hello Otel'in de gücüyle ilçemizin tanıtımını birebir yapma imkânı bulduk. Bu organizasyonlara ara vermeden devam ediyoruz”

JET 2 İLE ANLAŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

İngiltere’nin en büyük tur operatörlerinden biri olan Jet2 ile yaptıkları tanıtım anlaşmasının meyvelerinin de toplandığına işaret eden Başkan Topaloğlu, “Bu tanıtım anlaşmamızı turizm sektörü de takdirle karşıladı. Jet2 ile daha önce yapılan tanıtım anlaşması sonrası İngiltere'de 7.3 milyon kişiye Kemer’imizin reklamları ulaşılmıştı. Bu yıl yenilenen anlaşma ile İngiltere’de hemen her sosyal medya kullanıcısı sosyal mecralarda Kemer’in tanıtımlarını izliyor. Kemer’e gelen İngiliz misafir sayısında büyük oranda artış sağlanmış oldu. İngiltere pazarında tanıtımlarımız devam edecek” dedi.

KEMER’DE TENİS TURİZMİ

Göynük Mahallesi'nde mülkiyeti Kemer Belediyesi'ne ait 1760 parseldeki 19 dönüm arazi; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre yapılan ihale sonucunda yap işlet devret modeline göre 20 yıllığına Corendon Turizm Grubu'na kiralanmıştı.

Alanda yapılan tenis kortlarının açılışının hemen ardından ulusal ve uluslararası çok sayıda tenis organizasyonunu Kemer’e çekmeye başladığını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Göynük Mahallesi'nde 40 yıldır boş olarak kullanılan arazimizi Corendon grubu turizme kazandırdı. Yaklaşık 3 milyon avroluk bir yatırım yaptılar. Amacımız kış turizmini canlandırmak. Sezonu Kasım ayının sonuna uzatmak ve Mart ayının başında sezonun başlaması bizim için önemli. Şu anda buraya çok fazla rağbet var. Kemer'de turizm sezonunu uzatmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Verdiğimiz sözlerden biri de buydu. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer'e çok teşekkür ediyorum. Buradaki tenis kortlarının yeri Kemer Belediyesi'ne ait. Corendon, yap işlet devret modeline göre ihaleye girdi ve 20 yıllığına burayı aldı. Boş durmaktansa ülke ekonomisine ve Kemer turizmine kazandırmak adına çok güzel oldu. Ben çok mutluyum.” diye konuştu.

KEMER’İN İLK KÜLTÜR EVİ AÇILDI

Yerel seçimlerin hemen ardından Kemer’e bir de Kültür Evi kazandıran Başkan Topaloğlu, “Kültür Evi'nin yapılmasında bir başarı varsa Ramazan Kar'a aittir. Kemer Belediyesi Kültür Evi binası daha önce kolluk kuvvetlerine hizmet vermiş. Biz burayı geçen sene restore etme kararı aldık. Yaklaşık 9 milyon liraya restoresini tamamladık. Ramazan Kar, elindeki değerli objeleri, eşyaları, belgeleri ve fotoğrafları buraya getirdi. 1. Dünya Savaşı'nda Fransız savaş gemisi Paris 2'yi batıran Mustafa Ertuğrul Aker'e ait eşyalar ve fotoğraflar ile belgeler de burada. Ayrıca Kültür Evi’mizde resim sergileri de açıyoruz. Ve gerçekten büyük beğeni topluyor. Kültür Evi'nin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kemer'e hayırlı olsun.” dedi.

KEMER SİNEMA SALONU AÇILDI

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yerel seçimlerden önce Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nun hem sinema hem de tiyatro salonu olarak kullanılacağının müjdesini vermişti. Yerel seçimlerin hemen ardından Kemer Belediyesi Sinema Salonu, büyük beğeni toplayan Atatürk filmi ile kapılarını açtı. Sinema salonunda vizyon filmlerinin gösterimde olduğunun da altını çizen Başkan Topaloğlu, “Verdiğimiz sözlerden birini daha kısa sürede gerçekleştirmiş olduk. Sinema salonumuz Kemer’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KEMER BELEDİYESİ FUTBOL OKULU KURULDU

Kemer’de çocukların sporla ilgilenerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla çocuklara ve gençlere yönelik spor aktivitelerine de büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Topaloğlu, “Kemer Belediyespor Kulüp Başkanı ve Kemer Belediyesi Altyapı Koordinatörü Ayhan Süel yönetiminde Kemer Belediyesi Futbol Okulu’nu kurduk. Burada U11’den U18’e kadar altyapı gruplarındaki yetenekli çocukları keşfetmek ve üst liglere göndermek amaçlanıyor. Sporu ve sporcuyu her zaman destekliyoruz. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Hocalarımız çocuklarımızı eğitmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Hem çocuklarımız hem de hocalarımız bu işe çok hevesli. Her şey çok güzel olacak.” dedi.

TEKİROVA DENİZ KAFE AÇILDI

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun Kemer'e kazandırdığı, yerli ve yabancı misafirlerin büyük ilgisini çeken Kemer’in Deniz Kafe markası, Tekirova'da da hizmete girdi.

Her mahalleye bir “Deniz Kafe” projesi kapsamında yapımı tamamlanan Tekirova Deniz Kafe’nin de Kemer’deki gibi kaliteli hizmeti uygun fiyatla vatandaşla buluşturduğuna işaret eden Başkan Topaloğlu, “Artık Tekirova’mızda da Belediyemiz işletmesinde bir Deniz Kafe var” dedi.

VİSİTKEMER PROJESİ

“Visit Kemer sayfasını daha aktif hale getirmek için kurumsal bir firmanın sahibi Halil Bekar ile görüşme yaptık. Belediyemizde daha önce STK’ların ve turizmcilerin de katılımıyla toplantılar gerçekleştirdik. Daha sonra Kemer Kaymakamımız Ahmet Solmaz başkanlığında da bir toplantı yaptık. Yapılan görüşmeler neticesinde kurumsal firma ile anlaşma sağlandı. Kemer’imizi daha profesyonel tanıtmak amacıyla güzel bir proje. Kemer’imize hayırlı olsun.” dedi.

EĞİTİM FAALİYETLERİ

Emekli bir öğretmen olması dolayısıyla eğitime büyük yatırımlar yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, eğitim alanında yaptığı önemli projelerle Türkiye’de birçok belediyeye örnek oluyor.

“Eğitim varsa gelecek var” sloganıyla hareket eden Başkan Topaloğlu, şunları söyledi:

“Ana sınıfından sekizinci sınıfa kadar olan 6500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak biz karşılıyoruz. Alınan kırtasiye malzemelerini, okullar açılmadan tüm okullarımıza teslim ediyoruz. Lise öğrencileri için ücretsiz servis imkanı sağlıyoruz. 1400 lise öğrencisini evden okula, okuldan eve, evden Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’na buradan da evlerine ücretsiz şekilde taşıyoruz. Hayırseverlerimiz ve turizmcilerimizin desteğiyle ailesi Kemer’de ikamet eden üniversite öğrencilerine ayda 2500 lira burs desteği sağlıyoruz. Daha önce restoran ve gazino olarak da kullanılan Ahmet Erkal Sosyal Tesisleri’ndeki binayı eğitim yuvasına dönüştürerek, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’na çevirdik.

Burada 370 öğrencimize alanında uzmanlaşmış öğretmenlerimiz tarafından ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlık kursu veriyoruz. Geçen sene Türkiye 117’ncisi ve Antalya birincisi bizim kursumuzdan çıktı. Bu yılda da tüm branşlarda birinciler bizden çıktı. Türkiye 238’incisi bu yıl yine bizim kursumuzdan çıktı. Her geçen çıtayı daha da yukarıya taşıyoruz. Ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarımız bu yılda da devam ediyor.”

MAMA ÜRETİM TESİSİ AÇILDI

“Can dostları”na her zaman destek olan Kemer Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Kemer Belediyesi Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki hayvanlar ve sokak hayvanları için yapılan mama üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Topaloğlu, Arslanbucak Mahallesi'ndeki Kemer Belediyesi Hizmet Alanı'nda yer alan merkezde yapılan açılış programında, “Antalya ve Kemer'de bir ilki gerçekleştirerek, sokak hayvanları için daha vitaminli ve düzgün mama imkanı sağlamak için mama üretim tesisinin açılışını yaptık. Yüklenici firmadan tesis için gerekli olan makineleri aldık. Tesiste öncelikle yiyecek atıkları öğütülüyor. Daha sonra diğer makinede 12 saat boyunca harmanlanıyor ve yiyecek hale getiriliyor. Daha sonra ileride de kullanmak için çıkan mamaları kurutup şekil vererek pelet mama haline getiriyoruz. Otellerden gelen atık gıdalar buradaki soğuk hava deposunda bozulmasın diye tutuluyor. Ayrıca mamalar da aynı şekilde muhafaza edilebiliyor. Bize destek olan firma yetkililerine ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Can dostlarımız olan sokak hayvanlarımız bundan sonra Kemer'de daha vitaminli mamalar yiyecek. Bugün hayvanları koruma günü. Ama bizim bir gün değil her gün onları korumamız lazım. Onlar bizim en sadık dostlarımız. Bize yol arkadaşı oluyor. Hayvanları her zaman korumamız lazım.” dedi.

Otellerdeki atık gıdaların geri dönüşüme kazandırılarak sokak hayvanları için kullanılmasından dolayı otelcilerin çok memnun olduğuna dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Otelciler önceden çöpe attıkları atık gıdaların sokak hayvanları için kullanılacağı için çok mutlu. Bundan sonra atık gıdaların nereye gideceğini biliyorlar. Kış aylarında hayvanlar hep sokaklarda oluyor. Onları toplayıp buraya getiriyoruz. Toplayamadıklarımıza da bu mamalardan vererek onların daha rahat yaşamasına olanak sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

SPOR TURİZMİNİN ADRESİ KEMER

Özellikle son yıllarda Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun da çabalarıyla ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının merkezi haline gelen Kemer, Ekim ayı içerisinde yerli ve yabancı yaklaşık 7 bin sporcuyu ağırladı.

Spor turizminin Kemer için büyük önem taşıdığını ifade eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer'in yalnızca Ekim ayı içerisinde ulusal ve uluslararası düzeyde spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını belirtti.

Başkan Topaloğlu, alternatif turizm çeşitleri içerisinde sporun özel bir yeri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “İlçemizde yapılan tüm organizasyonlara Kemer Belediyesi olarak elimizden gelen desteği fazlası ile vermeye devam ediyoruz. Bu amaçla Göynük'te bulunan Atatürk Spor Salonumuzu da kiralamış bu sayede buraya da çok sayıda organizasyonu çekmeyi hedeflemiştik. Bunda da büyük başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Yine Göynük'te belediyemizin arsasını yap işlet devret modeline göre 20 yıllığına Corendon Turizm Grubu'na kiralamıştık. Corendon buraya 14 tenis kortu yaparak çok sayıda organizasyonu çekmeye başladı. Dünya Bocce Şampiyonasını, Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları kapsamında Dünya Şampiyonasının 6. Etabını da bu yıl Kemer’de gerçekleştirdik. Yarın ise bu sene ikincisini yapacağımız Sup Cup Yarışlarını yapacağız. Kemer'in spor turizminin başkenti olduğunu ifade edebiliriz.”

Başkan Topaloğlu, ayrıca Kemer'in uluslararası tanıtımını sağlayan ve Kemer ile özdeşleşen Run To Sky, Sea To Sky, Akra Gran Fondo Bisiklet Yarışları, Tour Of Antalya Bisiklet Yarışlarının bir ayağı gibi organizasyonlarla adını duyurmaya devam ettiğini dile getirdi.

AdminAdmin