SİYASET
Giriş Tarihi : 23-03-2023 02:51

Arı: “Yolsuzluk iddiaları doğru mu?”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işlettiği plajlarda yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük haberlerindeki iddiaları TBMM Gündemine taşıdı. Arı, “Antalya’da yer alan Manavgat, Belek, Kemer gibi tatil beldelerindeki kamuya ait plajlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Turaş Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletilmektedir. 05.08.2022 tarihinde Turaş’a atanan Genel Müdürün şirket faaliyetleri hakkında hazırladığı raporda önemli eksiklikleri ve yanlışları tespit ettiği için görevden ayrılmaya zorlandığı Antalya basınında yer almıştır” dedi. Arı, konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Basında yer aldığı gibi belirtilen konuların ortaya çıktığı bir rapor var mıdır? Varsa bu raporla ilgili olarak hangi yasal işlemler yapılmıştır? Basında yer aldığı gibi, ilgili Genel Müdür bu rapordan dolayı mı görevden uzaklaştırılmıştır?” diye sordu.

Arı: “Yolsuzluk iddiaları doğru mu?”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işlettiği plajlarda yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük haberlerindeki iddiaları TBMM Gündemine taşıdı. Konu ile ilgili olarak basında çıkan iddiaları Meclise taşıyan Arı, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Turaş Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi 1992 yılında tatil bölgelerinde yer alan plajları işletmek için kurulmuştur. Antalya’da yer alan Manavgat, Belek, Kemer gibi tatil beldelerindeki kamuya ait plajlar şirket tarafından işletilmektedir. Antalya’da basında yer alan haberlere göre 05.08.2022 tarihinde Turaş’a atanan Genel Müdürün şirket faaliyetleri hakkında hazırladığı raporda önemli eksiklikleri ve yanlışları tespit ettiği için görevden ayrılmaya zorlandığı Antalya basınında yer almıştır” dedi.

Cavit Arı basında yer alan iddialar için, “Söz konusu raporda, Marmaris Şube Müdürü usulsüzlükten işten çıkarılacağı zaman zimmetine para aktardığı, Tüm plajlarda toplanan dövizin akıbetinin ne olduğu ve işletmelerde kurulun bilgisi olmadan belirli kişilere fazla mesai yazılması, personellere iki ayda ödenen fazla mesai ücretinin 1 milyon 900 bin TL olması, Bakanlığa ait plajın içerisinde ayrı bir işletme gibi faaliyet gösterip halk plajını zarara uğrattığı ifade edilmiştir. Ek olarak, Plajlarda peyzaj firması ile iş yapmadan fatura kesilmesi, Lara Halk Plajı’nda satın alınan plaj şemsiye fiyatlarının piyasa değerinden yüksek fiyatlarla alındığı, Müşterilerden alınan loca ücretinin şirket hesabına geçirilmediği, Turaş’ın merkez ofisi tehlikeli iş sınıfına aldırarak sendika kaydı yapılmış ve şirketi zarara uğratıldığı gibi iddiaları basında yer almıştır.” ifadelerini kullandı.

Arı konu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları yöneltti: “Basında yer aldığı gibi belirtilen konuların ortaya çıktığı bir rapor var mıdır? Varsa bu raporla ilgili olarak hangi yasal işlemler yapılmıştır? Ortaya çıkan kamu zararı varsa giderilmesi konusunda hangi işlemler yapılmıştır? Bu rapor ve varsa kamu zararlarının üstü örtülmeye çalışılmış mıdır? Basında yer aldığı gibi, ilgili Genel Müdür bu rapordan dolayı mı görevden uzaklaştırılmıştır?”

(Haber Merkezi)

AdminAdmin