EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-05-2023 04:12

Antalya'da eğitime 2 milyar TL’lik dev yatırım

Vali Ersin Yazıcı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 11 ilçede yapımı devam eden 63 projeden oluşan 1 milyar 808 milyon 893 bin 983 TL’lik Milli Eğitim Yatırımları ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Antalya’nın eğitimde dev yatırımlarla yoluna devam ettiğine değinen Vali Yazıcı, vizyon projelerle Antalya’yı eğitimde de zirveye taşımak istediklerini belirtti.

Antalya'da eğitime 2 milyar TL’lik dev yatırım

Antalya’da güçlü eğitim altyapısını daha da güçlendirmek ve çocukların daha modern ve donanımlı okullarda eğitim almaları noktasında eğitim ile ilgili yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yapımı devam eden toplamda 63 projeden oluşan “Milli Eğitim Yatırımları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve YİKOB temsilcileri katıldı.

Eğitim yatırımlarının ele alındığı toplantıda Vali Yazıcı, Antalya’da proje aşamasında olan, yapımı devam eden, biten eğitim yatırımları ve okulların son durumları hakkında bilgi aldı.

63 YENİ VE MODERN EĞİTİM YUVASI KAZANDIRILACAK

YİKOB tarafından sunum gerçekleştirilen toplantıda, eğitim ile ilgili toplamda 11 ilçede 63 projeden oluşan ve 1 milyar 808 milyon 893 bin 983 TL’lik yatırımın devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca toplantıda 63 projelik eğitim yatırımlarının, anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye, pansiyondan spor salonuna kadar birçok yatırımı kapsadığının altı çizildi.

YATIRIMLAR ANTALYA’DAKİ EĞİTİME GÜÇ KATACAK

63 projeden oluşan ve 1.808.893.983 TL’lik yatırımın Antalya’nın eğitimine güç katacağının altını çizen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Her zaman dediğim gibi benim için eğitim ve gençlerimiz öncelikli. Burada da ülkemizin geleceği gençlerimizin daha modern ve donanımlı okullarda eğitim almaları için tüm hızıyla sürdürdüğümüz 63 projenin son durumuyla ilgili yetkili arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Devam eden eğitim yatırımlarımızla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. İnşallah projelerimizi hızlıca tamamlayıp çocuklarımızın kullanımına sunacağız.”

ANTALYA’YI EĞİTİMDE DE ZİRVEYE TAŞIMAYA KARALIYIZ

Yeni yatırımların eğitimle ilgili Antalya’ya çok büyük katkılar sunacağını aktaran Vali Yazıcı; “Antalya’da son dönemlerde eğitimde çok iyi bir ivme kazandık. Toplantısını gerçekleştirmiş olduğumuz projelerinde tamamlanmasıyla eğitimde gücümüzü katlayarak yolumuza devam edeceğiz. Yaptığımız eğitim yatırımlarıyla Antalya’mızı eğitimde de zirveye taşımaya kararlıyız.” diye konuştu.

GÜNDEMİMİZİN HER ZAMAN BİRİNCİ SIRASINDA EĞİTİM OLMALI

Eğitimin olmazsa olmaz olduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Vali Yazıcı; “Gündemimizin her zaman birinci sırasında eğitim olmalı. Eğitimle yatıp kalkan bir Vali olarak sizlerden de bunu rica ediyorum. Eğitim bizim için çok önemli. Eğitim altyapısının iyileştirilmesi, kalitesinin arttırılması gibi konulara her zaman kafa yormalıyız. Bunun yanında gençlerimizin eğitimdeki başarısını yükseltmek için de birtakım çalışmalar yürütmeliyiz. Unutmayalım ki bugünün gençleri yarının Türkiye’si olacak. Bu yüzden çocuklarımızı hem hayata hem de ülkemizin geleceğine iyi bir eğitimle hazırlamalıyız.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM, GELECEĞE YAPILAN EN İYİ YATIRIMDIR

Eğitime yapılan her yatırımın, geleceğimizin mimarları olan gençlerimiz için büyük önem taşıdığını belirten Vali Yazıcı; “Bu önemli projelerle geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha modern ve konforlu bir eğitim imkânı sunacağız. Projelerimizi bir an önce bitirip öğrencilerimizle buluşturmak istiyoruz. En kıymetlilerimizin renklendireceği bu okulların sağlam ve güvenilir olması bizim ilk önceliğimiz. Yavrularımızın cıvıltılarının bu okulları şenlendirmesi için sabırsızlanıyoruz. Çünkü bu binalara hayat veren onlar. 'Eğitime yaptığımız yatırım ülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır' sloganıyla Antalya'mızın eğitim altyapısını güçlendirmeye, eğitime dokunmaya ve katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Eğitim yatırımlarının yöneleceği alanlar ve ihtiyaçların genel olarak değerlendirildiği toplantının sonunda Vali Yazıcı, yeni projelerle eğitim kalitesinin daha da yükseleceğini ifade ederek yapılması planlanan ve yapım aşamasında olan yatırımlar ile ilgili faaliyetlerin hızlandırılması için yetkililere talimat verdi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin