SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-09-2022 23:06

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne hayırsever desteği

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan hastaneye bağışı sebebiyle hayırsever iş insanı Veli Demir’e teşekkür plaketi takdim etti. Bağışların halka daha iyi hizmet vermelerinde kendilerine güç kattığını söyleyen Rektör Özkan, hayırseverlerden katkıların devamını beklediklerini ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne hayırsever desteği

Akdeniz Üniversitesi ve şehir iş birliğinin geliştirilmesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne ambulans bağışı için protokol imza ve teslim töreni düzenlendi. Rektörlük Yönetim Kurulu Odasında gerçekleştirilen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, İş İnsanları Veli Demir, Ali Demir, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Özge Turhan, Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan, Doç. Dr. Aslı Bostancı Toptaş, Doç. Dr. Veli Vural, Dr. Öğr. Üyesi Ali Ünal katıldı.

2 OLAN HASTA NAKİL AMBULANSI 3’E ÇIKIYOR

Bağış vesileyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, hayırsever iş insanı Veli Demir’e hastaneye yaptığı ambulans bağışı için teşekkür plaketi takdim etti. Devletin çok büyük desteği olduğunu ancak bağışçıların bağışları olmadan kaliteli işler yapmanın çok mümkün olmadığını ifade eden Rektör Özkan, “Yurt dışına gittiğiniz zaman görürsünüz Harvard gibi büyük üniversitelerde ve hastanelerde sponsorların olduğu duvarlar vardır. Onların bağışları ve isimleri kocaman yazar. Bu da devletten her şeyi beklememek gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu anlamda hayırseverlerin katkıları çok kıymetli hem bilime, hem sağlığa, hem hizmete çok katkıları oluyor. İki ambulansımız vardı. Veli beyin katkıları ile bir ambulansımız daha oldu. Çok teşekkür ediyorum. Hayat kurtarıcı olacak inşallah bir sürü insanın hayata tutunmasına vesile olacak” dedi.

ÜNİVERSİTE ŞEHİR BÜTÜNLEŞMESİNE KATKI

Bu tür bağışların bir anlamda üniversitenin şehirle bütünleşmesine de güzel bir örnek olduğunu vurgulayan Rektör Özkan, hayırseverlerden bu bağışların devamını dilediğini ifade etti. Büyükşehir belediyesiyle iş birliğiyle otopark projesinin ve yine başka bir hayırseverin katkıları ile hastane otelinin devam ettiğini belirten Rektör Özkan “İkisi de bitince hastalarımıza çok ciddi katkıları olacak hem otopark hem otelimiz hem ambulansımız. Bu güç birliği çok önemli. Otelimizde aynı zamanda eğitim de verilecek. Turizm Fakültemizin öğrencileri staj da yapacak aynı zamanda. Bu bağlamda yapılan katkıların her alanda yansımalarını görmek çok kıymetli” diye konuştu. Almadan vermenin Allah’a mahsus olduğunu hatırlatan Rektör Özkan, “Antalya bize çok şey kazandırıyor. Ekmeğimizi buradan yiyoruz. Antalya’ya bir şeyler vermek de boynumuzun borcu. Özellikle iyi kazanan insanların bu noktada katkısı olursa, sonuçta eninde sonunda yine o insanlara dönüyor” ifadelerini kullandı.

DONANIMLI BİR ŞEKİLDE TESLİM EDİLDİ

Bağışlanan ambulansın içinin de hastalara müdahale için oldukça donanımlı olduğunu belirten Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete de “İki nakil aracımız vardı bunları hem bloklar arası hasta naklinde hem de il içi ve dışı hasta transferinde kullanıyorduk. Tabii Akdeniz Üniversitesi Hastanesi gerek bölgesel gerek Türkiye çapından hastaların tedavi olmak için geldiği Türkiye’nin en iyi hastanelerinden bir tanesi. Bazı hastalarımızın evlerine başka kurumlarına nakillerinde iki ambulansla yetişmeye çalışıyorduk. Şimdi üçüncü ambulansımız bu açığımızı önemli anlamda giderecek. Ambulansı sadece dış araç olarak değil içi de oldukça donanımlı bir halde devir aldık. Acil durumlarda hastalarımıza yapılacak müdahaleler için tüm donanıma sahip çok teşekkür ediyorum” dedi.

İŞ İNSANLARINA ÖRNEK OLSUN

Hastaneye bağışta bulunan Veli Demir, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firma olduklarını bu sebeple sektörlerine yakın olan ambulans bağışında bulunduklarını söyledi. Bağıştan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Demir, “İnşallah bizim gibi iş insanlarına da örnek olur. Herkese bu tür bilimsel kurumlara katkıda bulunmak için örnek oluruz. Son 10-15 yıldır herkes parasını kazanıyor. Ciddi cirolara imza atıyor. Dediğiniz gibi devletimiz her şeyi yerli yerinde yapıyor ama tabi ki her şeye yetişmesinin imkanı yok. Burada da bizim gibi iş insanlarının devreye girmesi gerekiyor. İnşallah hastalarımıza yaralılarımıza müdahalede faydalı olur. Bizler de oralardan dua alırız. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Ambulansı tüm donanımıyla dizayn ettiklerini söyleyen Demir, bir eksiklik olduğunuzda onu da tamamlayacağının sözünü verdi.

ÖĞRENCİLERE BURS DUYURUSU

Firma olarak öğrencilere burs verdiklerinin bilgisini de paylaşan Veli Demir, “İşletme olarak yüz öğrencimize burs veriyoruz. 10 tanesi Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 7 tanesi Tıp Fakültesi okuyor. Yine öğrencilerimize duyurmuş olalım. 10 Eylül’e kadar burs başvurularımız devam ediyor. Titizlikle inceleyip en ihtiyacı olan öğrenciye dokunmaya devam ediyoruz” dedi. İş insanı Ali Demir de biz Akdeniz Üniversitesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Biz Antalya’da doğduk, Antalya’da büyüdük burada öleceğiz. Sonuçta bu üniversite bizim için çok önemli. Ben tarım kuzenim otomotiv sektöründe çalışıyoruz. Bizim olmazsa olmazımız Akdeniz Üniversitesi olmalı, Biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Plaket takdim töreni sonunda Rektörlük Binası önünde ambulans aracının devir teslimi gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin