GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-07-2024 12:05

AGF Başkanı Coşkun: “24 Temmuz’ları bayram havasında kutlayamıyoruz”

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Yıllardır, ne yazık ki 24 Temmuz’ları çok arzu etmemize rağmen bir türlü bayram havasında kutlayamıyoruz” dedi.

AGF Başkanı Coşkun: “24 Temmuz’ları bayram havasında kutlayamıyoruz”

AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Coşkun mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 24 Temmuz 2024…Yıllardır, ne yazık ki 24 Temmuz’ları çok arzu etmemize rağmen bir türlü bayram havasında kutlayamıyoruz. Yitirmediğimiz ve yitirmeyeceğimiz umudumuz o ki; Gelecek ‘24 Temmuz’lar, ‘Çağdaş bir toplumun bayramı’ olarak kutlansın… Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından asla ve asla söz edilemez. Türkiye genelinde örgütlenerek basın özgürlüğü için geleceğe umutla bakmamızı sağlayan ve üyesi olduğumuz ‘Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’muza bağlı Federasyon ve Gazeteciler Cemiyetlerimizin mensubu 20 bini aşkın meslektaşımızla birlikte Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılacağı güne kadar ‘24 Temmuz’ları bayram değil, ‘Dayanışma günü’ olarak kutluyoruz ve kutlayacağız. Yaşadığı zorluklarla sadece mesleğini icra edip topluma karşı görevini yerine getirmeye çalışan, Yerel ve ulusal alanda görev yapan meslektaşlarımızın ‘24 Temmuz Günü’nü kutlar sevgi ve saygılar sunarım.”

AdminAdmin