KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 07-12-2024 21:48

“2.Bir Başka Antalya” çalıştayı Nirvana Cosmopolitan’da başladı

Antalya Kültür Sanat (AKS) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Bir Başka Antalya’ sanat çalıştayı, Nirvana Cosmopolitan’da gerçekleşen basın toplantısıyla başladı. Bu yıl 10 sanatçının katıldığı çalıştayda üretilen eserler, 14 Aralık 2024-16 Şubat 2025 tarihleri arasında AKS’ta sergilenecek.

“2.Bir Başka Antalya” çalıştayı Nirvana Cosmopolitan’da başladı

ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Antalya Kültür Sanat`ın sürdürülebilir bir kültürel gelecek yaratmak amacıyla düzenlediği ‘Bir Başka Antalya’ sanat çalıştayına, Türk çağdaş sanatının önemli isimleri Atilla Atar, Beril Anılanmert, Ekrem Kahraman, İrfan Dönmez, Mehmet Tüzüm Kızılcan, Su Yücel, Şeniz Aksoy, Tansel Türkdoğan, Yalçın Gökçebağ ve Zehra Çobanlı katılıyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kilit Grup ana sponsorluğunda Nirvana Cosmopolitan’da gerçekleşen çalıştayın küratörlüğünü Prof. Mustafa Ağatekin yapacak. Türk çağdaş sanatının önde gelen isimlerinin çalıştay süresince ürettiği eserler ise ‘Bir Başka Antalya 2’ sergisi kapsamında 14 Aralık-16 Şubat tarihleri arasında AKS’ta sergilenecek.

‘DİLEĞİMİZ, ANTALYA’YA BİR ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ KAZANDIRMAK’

Çalıştayın basın toplantısı Nirvana Cosmopolitan Citys Lounge’ta yapıldı. Toplantıya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ATSO Vakfı Başkanı Yusuf Hacısüleyman, çalıştay ve sergi küratörü Prof. Mustafa Ağatekin, Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Kilit ile çalıştay sanatçıları Atilla Atar, Beril Anılanmert, Ekrem Kahraman, İrfan Dönmez, Mehmet Tüzüm Kızılcan, Şeniz Aksoy, Tansel Türkdoğan, Yalçın Gökçebağ ve Zehra Çobanlı katıldı.

Toplantıda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ATSO Vakfı eski Başkanı Ali Bahar’ı rahmet ve sevgiyle anarak konuşmasına başlayan Prof. Mustafa Ağatekin, “Bir şehri tanımak, onu yaşamak, onu hiç yaşamamış insanlara anlatmak… Bunun yolu o şehri sanatla beslemekten geçiyor. Projenin sürdürülebilir olması kentin etkinliği sahiplenmesiyle mümkün. Geçen seneden farklı olarak bu sene seramik sanatçılarımız da aramızda. Projenin uzun vadede Antalya’nın sanatsal belleğine büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Çalıştay kapsamında üretilen eserlerle kapsamlı bir ‘Bir Başka Antalya’ koleksiyonu oluşacak. Bu koleksiyon, kurulmasını umduğumuz çağdaş sanat müzesinin temelini oluşturacak” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Yusuf Hacısüleyman, çalıştayın gelenekselleşmesini umduğunu belirterek, “AKS en son ev sahipliği yaptığı ‘Frida Kahlo’nun Günlükleri’ isimli sergiyle bir ay içinde 22 bin ziyaretçi ağırladı. İkinci bir binamız daha olsun, çağdaş sanat müzesi kuralım, çok isteriz. Uzun yolculuklar küçük adımlarla başlar. Yolculuğumuz devam ediyor” diye konuştu.

Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Kilit ise, insanın varoluş amacıyla bağlantı kurmaya olanak veren sanatsal bir etkinliğe sponsor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ticaretin içinde insanın gelişimine alan açan böyle bir etkinliğe sponsor olma fırsatını sundukları için teşekkür ederim.” dedi.

SANATÇILAR ANTALYA İÇİN UMUTLU

Basın toplantısı boyunca sanatçılar Antalya için üretiyor olmanın coşkusunu paylaştı. Mehmet Tüzüm Kızılcan, vakıfların rolüne dikkat çekerken, Tansel Türkdoğan güncel olanın yani bugünün üretiminin önemine değindi. Zehra Çobanlı ise sanatçıların bir araya gelerek kültürel bellek oluşumuna verdiği katkıya dikkat çekti.

“İnsan ruhu ve beyninin yeniden aydınlanmaya ihtiyacı var” cümlesiyle konuşmasına başlayan Ekrem Kahraman böyle bir toplantıyı Antalya’da bir müzede yapmayı umduğunu söyledi. Onu, “Antalya’nın çağdaş bir müzeye kavuşmasını çok isterim.” cümlesiyle Şeniz Aksoy ve İrfan Dönmez destekledi. “Umarım Antalya sadece bir turizm kenti olarak kalmaz ve çağdaş sanat müzesine kavuşur.” diyen Beril Anılanmert’i Eskişehir Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin oluşum öyküsünü anlatan Atilla Atar izledi.

Bir gençlik anısını anlatarak konuşmasına başlayan Yalçın Gökçebağ, “Sanat bir vitrindir. Kurumların vitrini. Resim bir müzeyle, bir sergi salonuyla görünür olur. Eskiden her şey sadece İstanbul’daydı. Şimdi her yerde. Antalya diğer şehirlerimize örnek olsun” dedi.

Antalya’nın sahip olduğu kültürel, tarihsel, geleneksel ve bölgesel değerleri, çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinin eserleriyle gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan projenin hedefi kalıcı bir koleksiyon oluşturmak. Bir Başka Antalya sanat çalıştaylarına katılan sanatçıların eserlerinden oluşacak bu koleksiyonun ulusal ve uluslararası düzeyde kente büyük bir değer kazandırması umut ediliyor. (Haber Merkezi)

AdminAdmin