Kepez’de 19 Mayıs coşkusu

Kepez’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla belediye protokolü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Kepez Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin, çelenk sunma törenini bayramın asıl sahipleri gençlerle beraber gerçekleştirdi.

ANTALYA - 19-05-2024 14:24

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kepez’de büyük bir heyecanla kutlandı. Kepez Belediye Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin ve belediye protokolü kutlama programı kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Ardından, Türk Bayrakları ile donatılan Kepez Belediyesi’nde bayramın gerçek sahipleri gençlerinde katılımıyla bir tören gerçekleştirildi. Kepez Belediyesi Başkan Vekili Prof. Dr. Refik Emre Altekin, gençlerle beraber Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine CHP, AKP ve MHP meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, CHP’nin 22. Dönem Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP İl ve İlçe yönetimi, muhtarlar, belediye personeli, Kepez Belediyesi Spor Kulübü öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini arz eden konuşmayı Başkan Vekili Prof. Dr. Altekin yaptı. Konuşmasına başlamadan önce Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün selamlarını ileten Prof. Dr. Altekin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihin altın sayfalarına yazılan hikayesinin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919’un 105.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

BU BAYRAM TÜRK GENÇLERİNİN

“19 Mayıs 1919 da hedefi çağdaş medeniyetler olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş meşalesi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılmıştır.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Vekili Altekin, “Sevgili gençler Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarılması ve güvenli yarınlara taşınmasının öneminden dolayı Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı aklı hür vicdanı hür Türk Gençlerine armağan etmiştir. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 31 Mart Yerel Seçim sürecinde ulusal bayramların coşku ile kutlanacağına dair söz veren Mesut Kocagöz başkanımızın aramızda olmaması Kepezlileri üzmektedir. Başkanımızın en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını Kepez halkı arzulamaktadır ve yüce Türk Adaletine bu noktada güvenmektedir.” diye konuştu.

Kepez Belediyesi Başkan Vekili Refik Emre Altekin, konuşmasını; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Mesut Kocagöz Başkanımız adına hepinize sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum.” diyerek, tamamladı. (Bülten)

Günün Diğer Haberleri