Kemer’de turizm pazarı değişti: İlk üçe İngiltere ve Almanya girdi

Kemer’de uzun yıllar sonra ilk üç turizm pazarı sıralaması değişti. Daha önce Kemer’i en çok tercih eden ülkeler sıralaması Rusya, Ukrayna ve Türkiye olurken bu durum yerini Rusya, Almanya ve İngiltere’ye bıraktı. KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer’in Ukrayna boşluğunu özellikle İngiltere ve Polonya ile doldurduğunu söyledi.

TURİZM - 09-05-2024 22:26

2024 yaz sezonuna iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, her ne kadar doğru kriterler olmasa da rezervasyonların geçen senelerin çok üzerinde olduğunu belirtti. Genel itibari ile Kemer’de otellerin hemen hepsinin nisan ayı sonu mayıs ayı başı gibi kapılarını açtığını ifade eden Yolmaz, “Şu an için açık olmayan tesisimiz bulunmuyor. Doluluk oranları da gayet iyi gidiyor. Bizim otelimiz nezdinde yüzde 73 doluluk oranlarını yakaladığımızı dile getirebiliriz. Genel olarak Mayıs ortalamaları yüzde 50 ve üzerinde seyrediyor. Henüz mayıs ayının başındayız her gün rezervasyonlar da geliyor. Mayıs ayı sonuna gelindiğinde ortalamayı yüzde 70 ile 80 ortalaması ile mayıs ayını kapatacağımızı düşünüyorum” dedi.

“İÇ PAZARLA BİRLİKTE CİDDİ BİR HAREKET SAĞLANIR”

Kurban Bayramı’nın da yüksek sezona denk geldiğine dikkat çeken Yorulmaz, “Kurban Bayramı bu yıl haziran ayının 15’inden sonra olduğu için zaten yüksek sezona denk geliyor. Yalnızca iç pazarın değil diğer pazarların da en hareketli olduğu dönemlere denk geliyor. Bayramda da iç pazarla birlikte ciddi bir hareket sağlanır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“EN İYİ YÜKSELİŞ GÖSTEREN PAZARLAR İNGİLTERE VE POLONYA”

Kemer’de üç pazarın yükseliş gösterdiğini belirten Yorulmaz, “Ana üç pazar Rusya, Almanya ve İngiltere. Antalya’ya 3,5 milyon Rus turist gelmesini bekliyoruz. Ukrayna’dan savaş öncesi 1,5 milyon misafir gelirken bugün baktığımızda neredeyse hiç misafir gelmediğini de eklememiz lazım. Ancak burada oluşan boşluğu alternatif pazarlar olan İngiltere ve Polonya ile doldurmuş durumdayız. En iyi iki yükseliş gösteren pazar İngiltere ve Polonya. Zaten Almanlar her zaman var Kemer adına ciddi bir kaybımız vardı ancak Almanya pazarını da Kemer’in yeniden Kemer’in kazanmaya başladığını ifade edebiliriz” dedi.

Günün Diğer Haberleri