CHP’li Arı; “İktidar eliyle esnaf kredi kooperatiflerine ceza”

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin küçük esnafın finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla hesaplarında mevcutta bulunan paraların çekilmesine, hem sosyal medya hesabından tepki gösterdi hem de Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a vermiş olduğu soru önergesiyle de TBMM gündemine taşıdı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a vermiş olduğu soru önergesinde; “Seçim yenilgisinin sebebi esnaf olarak mı görülmektedir?” diye sordu.

SİYASET - 29-04-2024 17:33

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı; 01 Nisan 2024 Pazartesi gününden itibaren Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin küçük esnafın finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla hesaplarında mevcutta bulunan paraların çekilmesine, hem sosyal medya hesabından tepki gösterdi hem de Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a vermiş olduğu soru önergesiyle de TBMM gündemine taşıdı.

“ESNAFIMIZIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KREDİYE MUHTAÇ DURUMDADIR”

Av. Cavit Arı; Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a vermiş olduğu soru önergesinde “Küçük esnafın finansman ihtiyacını karşılamak amacı ile kurulan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (TESKOMB) bünyesinde 32 bölgede 1000 kooperatif ve bu Kooperatiflerin yaklaşık 1.500.000 milyon üyesi bulunmaktadır. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar içerisinde esnafımız zor durumda ve esnafın büyük çoğunluğu krediye muhtaç durumdadır. Verilecek olan kredi esnafın ayağa kalkabilmesi için hayati önem taşımaktadır” dedi

“KOOPERATİFLERİN PARASI KALMAMIŞTIR”

Av. Cavit Arı; “Özellikle seçim dönemleri öncesinde kredilerin artırılması ile seçim süreçlerine etki etmeye çalışan, krediyi esnafa karşı baskı aracı unsusu olarak kullanan iktidar ve emrindeki Halk Bankası 01 Nisan 2024 sabahı tüm kooperatiflerin hesaplarındaki paralar geri çekilmiş olup kooperatiflerin parası kalmamıştır. Esnafımızın 5 yıllık vade tutarı 3 yıla, 1-6 aylık ödeme planı ise 1- 3 aya düşürülmüş, faiz oranları ise yüzde 29 çıkarılmıştır. Seçim sonrası yaşanan bu süreç esnafımızı derinden etkilemekte ve çok büyük sıkıntıya sokmaktadır. Esnafımızı zor duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur” diyerek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a vermiş olduğu soru önergesinde; “Seçim öncesi, secimi etkilemek için gönderilen paraların 01 Nisan 2024 sabahı aniden geri alınmasının sebebi nedir? Seçim yenilgisinin sebebi esnaf olarak mı görülmektedir?” diye sordu. (Bülten)

Günün Diğer Haberleri