Başkan Kotan: “Cumhuriyetin bekçisiyiz”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Ata'mızın hepimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet koruyacağız. Senin izinde, daima Cumhuriyetin bekçisiyiz Ata'm” dedi.

SİYASET - 19-05-2024 14:21

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Kotan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Özgürlük ve bağımsızlığı bu topraklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak işgal altındaki Anadolu’nun kapılarını özgürlüğe araladı.

Gençliğin inancı ve umuduyla, 105 yıl önce yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlattı. Ata’mızın yaydığı umudun ışığıyla vatan için canını ortaya koyan, işgalcilere karşı destansı bir direniş sergileyen Anadolu halkı, hiç durmadan bu vatan için mücadele ederek bu bağımsızlık savaşını kazandı. Bizler bu büyük direnişin, büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin mirasçıları olarak, geçmişin özverisini, mücadelesini, bağımsızlık arzusunu sürdürmeye, Cumhuriyet değerlerini yaşatmaya devam ediyoruz. Gençlerimize daha yaşanabilir bir ülke hayalimiz için çalışıyoruz.”

BAŞARMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Kotan mesajında nasıl bir gençlik hayal ettiğine de vurgu yaptı. Kotan mesajını şöyle sürdürdü: “Gelecek kaygısı yaşamayan, umut dolu, ülkesinde var olabilen, mutlu olabilen bir ülke gençliği hayal ediyoruz. İnanıyorum ki bu hayal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının izinden giderek ve çok çalışarak gerçekleşecek. “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek tarihi bir sorumluluğu biz gençlere emanet eden Atatürk’e sözümüzdür; “Ata'mızın hepimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet koruyacağız. Çalışmalarımızı da bu düşünce ve gelenekle ve aynı zamanda gençliğimizin verdiği güç ve enerji ile sürdüreceğiz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun. Senin izinde, daima Cumhuriyetin bekçisiyiz Ata'm.” (Bülten)

Günün Diğer Haberleri