Başkan Böcek, “Gençlerimizin geleceğe umutla bakması için çalışıyoruz”

Antalya’da toplumun her kesimine yönelik hizmet ve projeler üreten “Herkesin Başkanı” Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gençleri de unutmuyor. Spordan, eğitime, sosyal ve kültürel faaliyetlerden gençlerin ufkunu açacak projelere kadar pek çok konuda hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Böcek, “Gençlerimizin Muhittin abisi olarak onların geleceğe umutla bakması için yapılması gereken ne varsa onları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

SİYASET - 17-05-2024 12:13

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gençlik projelerine büyük önem veriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kent yönetiminde söz sahibi olması adına yapılan çalışmalar başta olmak üzere, öğrenci yurtları, fikir atölyeleri, gençlik ofisleri, gençlik meclisi, gençlik kampı ve eğitim merkezi, girişimcilik ofisi, spor salonları açıyor, çeşitli festival ve etkinlikler düzenliyor, ihtiyaç sahiplerine eğitim desteğinde bulunuyor.

GENÇLİK MECLİSİ’NDE SÖZ GENÇLERİN

Her fırsatta gençlere olan inancını ve desteğini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Biz Gençlerle Güçlüyüz” anlayışıyla her kesimden gencin katılımıyla oluşturulan Genlik Meclisi’ni kurarak, gençlerin fikir ve önerileriyle kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağladı. Antalyalı gençlerin fikirlerini özgürce dile getirebildikleri Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Antalya’da okuyan ya da ikamet eden 15-30 yaş arası gençlerden oluşuyor. Gençlik Meclisi’ne seçilen 107 meclis üyesi fikir ve projeler üreterek bünyesindeki çalışma grupları aracılığıyla Antalya’da gençlerin sorun ve ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştiriyor.

GENÇLİK KAMPI GENÇLERİ BULUŞTURUYOR

Kepezaltı’nda 15 dönümlük alan ve içindeki bina, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’ne dönüştürüldü. Gençlik kampında farklı yaş gruplarına yönelik doğa ile iç içe kamplar ve eğitimler düzenleniyor. Tamamen ücretsiz olan merkezde çocuk ve gençler spor, sanat ve sosyal projelerle buluşturuluyor, doğada vakit geçirmeleri sağlanıyor. Gençlik Kampı Antalya dışından da çok sayıda gence ev sahipliği yapıyor. Başkan Böcek de zaman zaman Gençlik Kampı’nı ziyaret ederek gençlerle bir araya geliyor.

GENÇLİK OFİSİ VE SERİK BİLİM KÖYÜ AÇILDI

Gençlere yönelik eğitim toplantıları, seminerler, atölye çalışmaları gibi birçok aktivitenin gerçekleştirilebileceği Işıklar’daki Gençlik Ofisi, Antalya’daki gençlerin yeni buluşma mekanı oldu. Serik Boğazkent Mahallesi’nde açılan Bilim Köyü ise çocuk ve gençlere erdemli, donanımlı, yenilikçi, bilimsel alandaki gelişmeleri yakından takip eden, özgün fikirler üretebilen ortak bir çalışma alanı sunuyor. Merkezde, çocuk ve gençlerin; bilimi, teknolojiyi, mühendisliği, sanatı ve matematiği eğitici ve eğlenceli şekilde öğrenmeleri için felsefe, uzay, deniz ve kuş halkalama kampları gibi çeşitli kamplar ve eğitimler düzenleniyor.

ÖĞRENCİLERE YURT

Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kız ve erkek öğrenci yurtları açan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in ikinci görev döneminde hali hazırda 5 olan yurt sayısını daha da arttırmayı hedefliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yurtlarında kalan öğrenciler sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra ücretsiz internet, çamaşır yıkama, ütü ve iki öğün yemek gibi imkanlara da sahip oluyor.

8 BİN TL BURS

8 bin TL’lik burs desteğiyle de üniversite öğrencilerinin yanında olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, burs desteğini sürdürecek. Can Suyu Projesi’yle kentte eğitim gören üniversite öğrencilerine evlerinde aylık 5 ton suyu ücretsiz kullanma imkanı sunuluyor. Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemde bu desteği arttırarak öğrencilere 10 ton suyun bedava olması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

GENÇ GİRİŞİMCİLERİN BULUŞMA NOKTASI HUB ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen gençlere ve girişimci adaylarına yönelik hizmet vermek üzere HUB Antalya Girişimcilik Merkezi’ni açtı. Yenilikçi fikirleri desteklemek, gençlerin fikirlerini hayata geçirmelerini sağlamak ve girişimci adaylarına yönelik eğitimler ve mentörlük desteği vererek onların girişimlerini hayata geçirmelerini sağlamak amacıyla kurulan merkez, gençlere rehberlik etmeyi sürdürecek.

GENÇ GÖNÜLLÜLER PROGRAMI

Başkan Böcek’in üzerinde önemle durduğu bir diğer proje ise Genç Gönüllüler Programı. Gençlerin aktif olarak belediye çalışmaları içerisinde yer almasını ve kendi projelerini üretmelerini destekleyen Genç Antalya Gönüllü programı Gençlik Meclisi ile işbirliği içerisinde yürütülüyor. Bugüne kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen birçok etkinlikte gönüllü olarak görev alan gençler bu sayede hem sosyalleşiyor hem tecrübelerini geliştiriyor.

GENÇLER İÇİN YENİ PROJELER YOLDA

Geride kalan 5 yıllık görev süresi boyunca her zaman gençlerin yanında olan Başkan Muhittin Böcek, yeni 5 yıllık dönemde de gençler için daha birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. 16 ilçede hayata geçirilecek ve 24 saat açık olacak Sınav Kütüphaneleri, turizm sektörünün ara eleman ihtiyacına cevap vermek ve gençlere yeni istihdam alanları oluşturmak için hazırlanan Turizm Sürekli Eğitim Merkezi, dijital içerik üretmek ve rap müzik yapmak isteyen genler için tasarlanan Youtuber ve Rap Stüdyosu, genç girişimcilerin şehrin sorunlarına karşı buldukları çözümleri hayata geçirmek için verilecek destek fonu bu dönem hayata geçirilecek projelerden birkaçı. (Bülten)

Günün Diğer Haberleri