ANTALYA
Giriş Tarihi : 14-08-2022 13:59

Kaş Yaylakılıçlı Mahallesi’nin tepeleri mora büründü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hedefiyle başlatılan çalışmalar birer birer meyvelerini vermeye başladı. Kaş’ın Yaylakılıçlı Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle dikimi yapılan lavantalar çiçek açtı. Mahalle’nin çorak tepeleri mora büründü.

Kaş Yaylakılıçlı Mahallesi’nin tepeleri mora büründü

Bitkisel üretimin kalitesinin ve verimliliğinin artması için Antalya’nın dört bir yanında çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ilçelerin ve mahallelerin iklim ve toprak çeşitliliğini dikkate alarak doğru bitki, doğru çeşit seçimi ile fide ve fidan desteği sağlıyor. Ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkileri kendi serasında üreten Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki çiftçiye alternatif gelir kaynağı yaratıyor. Büyükşehir ekipleri üretimin her aşamasında da üreticinin yanında yer alarak yüzünü güldürüyor.

BİR YILLIK EMEĞİN SONUCU

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden yararlanan Kaş Yaylakılıçlı Mahallesi sakini İbrahim Ülker bir yıl önce hibe olarak aldığı lavanta çeliklerini toprakla buluşturdu. Çorak denilebilecek bir araziye dikim yapan Ülker, şimdi bir lavanta tarlasına sahip oldu. Herkesin bu destekten yararlanmasını tavsiye eden Ülker, “Yaklaşık bir yıldır verdiğimiz mücadele sonucunda şu an lavantalarımız çiçek açmış durumda. Güzel bir görsel görüntü oluşturdu. Köyümüzdeki kırsal alanda ekilip dikilmeyen, işlenmeyen topraklarımızın lavantalarla donatılmasını, bu etrafta gördüğünüz tepelerin lavanta tepesi olmasını istiyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. Lavanta yağı çıkartılan ticari bir bitki. Hem toprağımızı erozyondan koruyor hem de hem de değerlendirmiş oluyoruz. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTAR DİLEKÇELERİ BEKLİYOR

Yaylakılıçlı Mahalle Muhtarı Yasemin Kocaer de tarımın desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, “Muhittin Başkanımızın fide desteğiyle lavantalarımızı diktik. Köyümüze kıraç bölgelere dikim yaptık. İkinci yılımızda ürün yetişti. Emeklerimizin sonucunda güzel bir lavanta bahçemiz oldu. Lavanta dikmek isteyen köylülerimizin dilekçelerini bekliyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin